Deca Partizana su iznela utakmicu, imamo blago u Humskoj: Iliev nakon obezbeđenog proleća govorio o Stanoju i Zvezdi

10.12.2021

16:42

0

Prvi čovek sportskog sektora crno-belih pohvalio ekipu za rezultate na međunarodnoj sceni

Deca Partizana su iznela utakmicu, imamo blago u Humskoj: Iliev nakon obezbeđenog proleća govorio o Stanoju i Zvezdi
20180804npIliev7 - Copyright MN Press

Fudbaleri Partizana sinoć su obezbedili i sedmo evropsko proleće u istoriji kluba, a tamo ih je odveo remi sa Anortozisom.

U poslednjem meču grupne faze Lige konferencije, crno-beli su igrali 1:1 sa Kipranima, te se sada okreću šesnaestini finala. 

Prvi čovek sportskog sektora kluba iz Humske, Ivica Iliev, za RTS je pohvalno govorio o igračima i treneru Aleksandru Stanojeviću.

Nekadašnji cetarfor istakao je da u Partizanu ne moraju da brinu za budućnost jer imaju novu grupu kvalitetnih mladih igrača, a Stanojevića je ocenio kao vanserijskog stručnjaka.

- Imamo blago u Humskoj ponovo. Videli ste da su utakmicu izneli igrači od 18 ili 19 godina. Deca Partizana. To je ono čime se ponosimo i pored tih kadrovskih problema, imamo toliki fond igrača. Posao koji radi Aleksandar Stanojević se pokazao kao uspešan - istakao je Iliev.

Pre toga, osvrnuo se na veliki uspeh srpskog fudbala i dva predstavnika u evropskim mečevima na proleće.

- Na našu sreću, uspeli smo zahvaljujući fantastičnim momcima i sada smo u situaciji da srpski fudbal ima dva predstavnika. Čestitao bih ovom prilikom Crvenoj zvezdi na neverovatnom uspehu i evo posle četiri godine oba naša kluba igraju evropsko proleće i očekuje nas nešto sasvim neverovatno i spektakularno. Ono što nas sve raduje jeste situacija u kojoj se srpski fudbal našao, a do juče je bilo nezamislivo, da već do kraja jeseni smo sigurni da će od sezone 2023/2024. imati šampiona koji direktno ide u Ligu šampiona.

Partizan je u debitantsko UEFA takmičenje ušao od drugog kola kvalifikacija. Na putu ka grupnoj fazi eliminisani su slovačka Dunajskaja Streda, ruski Soči i portugalska Santa Klara. Rivali u grupi bili su kiparski Anortozis, estonska Flora i belgijski Gent, koji se našao ispret crno-belih i time izborio direktan prolaz u osminu finala Lige konferencije.

- Izuzetno težak put. Kvalifikacije koje su možda i najteže od kada se igra ovaj sistem takmičenja – sa fantastičnim ekipama iz mnogo jakih zemalja. Onda grupa gde smo krenuli fantastično i već u trećem kolu bili konkurent za prvu poziciju. Nažalost, posle tog dvomeča sa Gentom, kada smo izgubili šansu za prvu poziciju, kao da je došlo do nekog blagog opuštanja i nekog mentalnog pada. Ekipa se takoreći osećala sigurno za tu drugu poziciju, dozvolila sebi luksuz da, uz ostale rezultate isto, u poslednjem kolu odlučuje o plasmanu .

Crno-belis u u poslednjem susretu bili oslabljeni neigranjem Rikarda Gomeša, a izostanak najboljeg strelca nadomestio je mladi Marko Milovanović, koji je potom nagovestio o kakvom talentu je reč.

- Gubitak energije i napona, to je igrač koji je nosio ekipu tokom cele sezone. Sistem je jednostavno stao, ali se on sada oseća dobro - objasnio je Iliev.

Na konferenciji za medije posle meča, Aleksandar Stanojević, ljutito je govorio o negativnom ambijentu među navijačima Partizana koji se odnosi na ekipu, Iliev je pak probao da "spusti loptu".

- Mogu samo da pričam i želim da pričam jedino o ekipi, i o Saletu, vanserijskom stručnjaku. O igračima koje imamo, a to je veliki broj kvalitetnih fudbalera. Ovom prilikom bih se zahvalio našem jugu, našim vernim navijačima koji se iz utakmice u utakmicu toliko trude da vode naš klub do pobeda. I onim najvažnijim, novoj crno-beloj armiji, a to su naša dečica koja su u sve većem broju prisutna - zaključio je Iliev za RTS.

Crno-beli naredni meč igraju u ponedeljak od 15.45 u Gornjem Milanovcu, protiv Metalca.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike