Partizanova deca napuštena i osuđena da igraju u sumornom ambijentu u Humskoj, a niko da im kaže zašto su kažnjena od navijača

10.12.2021

10:16

0

Tuga od atmosfere sinoć u Humskoj

Partizanova deca napuštena i osuđena da igraju u sumornom ambijentu u Humskoj, a niko da im kaže zašto su kažnjena od navijača
0MET9765 - Copyright MN Press

Ostvareno je sedmo evropsko proleće u klupskoj istoriji, a ni noć posle remija sa Anortozisom nije uspela da izbriše nekakav bljutav ukus jedva sažvakanog uspeha. Pri svemu tome, taj neukus najmanje dolazi od prikazane igre i taktike Aleksandra Stanojevića.

Pravo pitanje nakon još jedne važne utakmice za istoriju je da li Partizan polako postaje OFK Beograd, veliki klub bez pravih navijača. Da li je moguće da kiparska strana severa bude tri puta brojnija od crno-belog juga i šta je sve dovelo do toga? Ko je razjurio onu armiju vernih pristalica i zašto su oni digli ruke od tima koji se, upkos svemu, čestito bori za grb i boje na dresu? Ako su razne "nevolje"donele osećaj nesigurnosti u Humskoj, kako taj duh Partizana pokazuje neverovatnu vitalnost u Pioniru ili Areni, gde se, takođe, rizikuje susret sa "nevoljama" . Izgleda da je cela priča odnosa navijača i fudbalskog kluba postala toliko zamršena, pa i bolna, da nikome ne pada na pamet, a najmanje upravi, da počne s njenim rešavanjem. Iz svega se može zaključiti da je ovaj "status quo" ipak najbolja opcija za sve njih, budući da su oni sebi oduvek bili bitniji od tima.

MN Press
 

Atmosfera sinoć protiv Anortozisa bila je tužna, ali nije bila protiv ekipe. Nije baš sasvim jasna onakva reakcija trenera Stanojevića na konferenciji, osim ako ono izlivanje žuči pred novinarima nije izazvalo kucanje nezadovoljnih navijača po prozorima svačionice (odakle navijači u blizini restriktivnog prostora, pa još na evropskoj utakmici). Nekakvog negodovanja, negativnosti o kojoj je Stanojević govorio, možda je bilo sporadično i moguće je da se među 50 gledalaca na zapadnoj strani našlo pet dežurnih kritičara, koje on mogao bolje da čuje od svih ostalih na stadionu, ali o nekom organizovanom nezadovoljstvu navijača nema ni reči. Nije ga bilo! Sve ostalo izrečeno je tačno!

24sedam/D.P.
 


- Šta treba, da se ulagujem navijačima, da pričam kako su sjajni?! Neću, bre, onaj Urošević igra ćopav, neće da izađe, hoće da se bori. Oni zaslužuju titulu? Ne, neću da se borim, ako si navijač Partizana onda si došao da nas bodriš. Šta mene briga, ko je uprava, ko vodi državu, došao si da navijaš za ovaj sveti klub. Neću da im se ulagujem, baš me briga ako će da mi zvižde. Neka dođu da mi zvižde. Sramota! Hoćemo titulu, a dođe nas 500 na utakmicu!
24sedam/D.P.
 


Osim ove sumorne teme, ona na terenu nije uopšte bila toliko loša. Naprotiv! Prava reč za odrađen posao bio bi ponos! Ljutnju zbog 1:1 sa Anortozisom mogu da osećaju oni koji su odavno izgubili osećaj za realnost i žive u vremenima 80-tih kada su jugoslovenski klubovi pakovali Kipranima po pet-šest komada, da bi već u sledećoj rundi nagazili na minu zvanu berlinski Dinamo, Nant, Borusija Menhengladbah...

MN Press
 

Ko bi mogao reći jednu ružnu reč za ostvareno SEDMO evropsko proleće u istoriji kluba sa tri dečaka u ofanzivnom delu, jednim na golu, pri čemu 18-godišnji Marko Milovanović i na svojoj međunarodnoj promociji postiže gol vredan potvrde drugog mesta u grupi B.

MN Press
 

Samo zlonamerni ili fudbalske naivčine mogu misliti da su crno-beli nešto previše iznad Anortozisa kada u ekipi nema Lazara Markovića, Bibrasa Natha i Rikarda Gomeša. Dovoljno je sabrati njihov ofanzivni učinak (Marković - 3 gola, jedna asistencija u Evropi, Natho - dve asistencija, Rikardo - 4 gola) pa da se shvati koliko je važno to što su tri dečaka uskočila u dresove startera i glavnih aktera Partizanove jeseni i baš golom sa njihove strane ostvaren je prvi veliki cilj za sezonu 2020/21.

 

MN Press
 


Njima uz rame sinoć je bio Kvinsi Menig. Grešio je kod svake potrage za izborom, problem je bio centrirati do šesnesterca i sve te loše stvari došle su do izražaja baš kada se od njega očekivalo najviše. Pozitivno iz svega je što mu volja nije nedostajala, pa se najgore izdanje može podvesti pod "slab dan" na koji svi igrači imaju pravo.

Grešio je i Popović. Skrivio je penal nerezonskim istrčavanjem na Deletića, što je sigurno i rezultat poverenja između njega i štopera i Uroševića sa druge strane. Partizanov levi bek  je u par navrata visio, bio negde između, tako dovodio u rizik celu ekipu, pa je bilo očigledno da mu uz povredu nije bio potreban još i protivnik Deletićevog profila .

MN Press
 

Za kraj je ostalo još jedno pitanje! Šta je potrebno pored lepog vremena da fudbalere Partizana u Humskoj pozdravi bar 5.000 navijača, koliko ih je u najgorem slučaju kada crno-beli košarkaši igraju protiv Krke u Pioniru?!

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike