Proleću se u zube ne gleda! Partizan remijem protiv Anortozisa do zimovanja u Evropi! (VIDEO

09.12.2021

19:38

0

Crno-beli izborili nastavak takmičenja

Proleću se u zube ne gleda! Partizan remijem protiv Anortozisa do zimovanja u Evropi! (VIDEO
0MET0413 - Copyright MN Press

Fudbaleri Partizana igraće sedmi put u svojoj istoriji na proleće u Evropi, pošto su remijem 1:1 protiv kiparskog Anortozisa obezbedili drugo mesto u grupi B Lige konferencija. Golove su postigli za crno-bele Marko Milovanović u 20. i Hristodulpolos u 33.minutu iz penala za goste.

Crno-beli su večeras bili osuđeni na strepnju. Sve je počelo informacijom o ispadanju iz stroja najboljeg strelca Rikarda, nastavilo se kišom koja je bila siguran znak da će se i ono malo navijača što je planiralo da podrži Partizan svesti na pola od toga. Da sivilo bude potpuno pobrinuli su se Kiprani sa čije se strane tribine orila pesma uz baklje na samom početku meča, tako da je svima bilo jasno na koga će i kako će ovakav ambijent da utiče.

BLOG UŽIVO:

DRUGO POLUVREME

90+5 MINUT - KRAJ! Partizan zimuje u Evropi. Na proleće će crno-beli igrati u šesnaestini finala Lige konferencija. Partizan - Anortozis 1:1.

90+4 MINUT - Mnogo sreće za Partizan. Velika gužva je bila u kaznenom prostoru posle kornera, lopta je došla do Kristofija, koji je snažno šutirao sa desetak metara, ali je, srećom po crno-bele, prohujala pored stative.

MN Press
 

90. MINUT - Igra se pet minuta nadokande vremena.

88. MINUT - Konačno pokušaj Partizana. Lutovac je povukao loptu nekoliko metara, kada je došao do ivice kaznenog prostora šutirao je snažno, ali pored gola. Odmah potom Stanojević pravi dvostruku promenu. Miletić i Živković zamenili su Uroševića i Jojića.

86. MINUT - Morao je Popović da interveniše. Hušbauer je šutirao sa desetak metara iskosa sa leve strane, ali preslabo za dobro postavljenog golmana Partizana.

80. MINUT - Kiprani pokušavaju da ugroze Partizan. Konkretniji su rival, ali crno-beli zasad veoma uspešno odolevaju svim pokušajima rivala i vrebaju priliku da ga iz kontre i polukontre ugroze.

71. MINUT - Sve karte u napad baca trener Anortozisa. Deletića menja Kristofi. 

MN Press
 

65. MINUT - Šćekić dobija žuti karton. U 68. minutu promena kod gostiju. Kačavara je na terenu umesto Hristodulopulosa.

62. MINUT - Dvostruka promena Stanojevića. Holender i Lutovac zamenili su Meniga i Jovića.

57. MINUT - Bližimo se 15. minutu drugog poluvremena, crno-beli nisu u dosadašnjem toku nastavka uradili ništa vredno pomena. Samo jedan korner, koji je za trenutak stvorio malu paniku u defanzivi gostiju. Ipak, treba imati na umu da Partizanu "igra" i nerešen rezultat, pa zbog toga i ne čudi previše što domaći igraju strpljivo.

MN Press
 

49. MINUT - Nova sjajna prilika za goste. Deletić pravi velike probleme Partizanovoj defanzivi, probio ih je po desnoj strani, proigrao Popovića, koji je iz izgledne situacije, malo iskosa sa desne strane, šutirao pored gola.

46. MINUT - Počelo je drugo poluvreme. Oba trenera napravila su po jednu izmenu. U Partizanu je Šćekić zamenio Pavlovića, dok je kod gostiju Popović u igri umesto Joanua.

PRVO POLUVREME

45. MINUT - Igra se jedan minut nadoknade vremena. Kakva prilika za Partizan! Posle slobodnog udarca, ostali su Saničanin i Urošević pred kaznenim prosotorm rivala. Štoper je sjajno proigrao levog beka, koji je izašao sam pred golmana Anortozisa, koji je istrčavanjem uspeo da skrati ugao i sačuva mrežu. Završeno je prvo poluvreme, rezultat je 1:1. 

43. MINUT - Kiprani su opasniji u finišu prvog poluvremena. Imali su dve opasne situacije pred golom Popovića, ali srećom po crno-bele, izostala im je bolja završnica. 

32. MINUT - GOL! Anortozis je izjednačio iz penala. Veliku glupost napravio je mladi golman Partizana. Deluje potpuno bez potrebe, istrčao je na dubinsku loptu upućeno sa centra terena, loše je procenio let i promašio je, a potom u padu zakačio po nogama Deletića. Siguran sa 11 metara bio je Hristodulopulos.

23. MINUT - Velika prilika za crno-bele da dupliraju prednost. Pavlović je sjajno povukao loptu u kazneni prostor sa desne strane, šutirao je po zemlji sa desetak metara, ali je čuvar mreže gostiju uspeo da interveniše.

20. MINUT - GOOOOL! Partizan vodi, strelac je Marko Milovanović. Jojić je odlično centrirao sa leve strane, a junoša crno-belih je u maniru pravih centarforova glavom zakucao loptu u mrežu rivala.

Iako na stadionu nema mnogo publike, atmosfera je, s obzirom na kišno vreme u Beogradu, sasvim zadovoljavajuća. Navijači Partizana i Anortozisa su u jednom trenutku su se dovikivali skandiranjem Kosovo-Srbija.

15. MINUT - Velika prilika za goste. Izdržali su Kiprani početni nalet Partizana i oslobađaju se pritiska. Deletić se našao potpuno sam iskosa sa desne strane. Ciljao je sa desetak metara kontra ugao, ali je Popović uspeo da interveniše i izbaci loptu u korner, posle kojeg nije bilo opasnosti po crno-bele.

9. MINUT - Najbolja prilika za Partizan u dosadašnjem toku meča. Uzeli su crno-beli loptu pred kaznenim prostorom rivala, Jović je sa leve strane centrirao, a Milovanović sa desetak metara šutirao glavom pored stative.

7. MINUT - Zasad je mirno na stadionu u Humskoj. Igra se uglavnom odvija na sredini terena, i nema uzbuđenja pred golovima.

Navijači Anortozisa napravili su veliku bakljadu uoči početka meča.

1. MINUT - Meč je počeo. Gosti su "uzeli stranu" Partizanu, pa će crno-beli u prvom poluvremenu napadati ka golu ispod južne tribine. 

Ponovo je izostala značajnija podrška navijača u Humskoj.

Crno-bele će na stadionu u Humskoj bodriti i mališani iz nekoliko škola fudbala.

24sedam/D.P.
 

Kiprani će imati sasvim solidnu podršku na stadionu Partizana. Posle dužeg vremena, boks namenjen gostujućim navijačima dobrano je ispunjen.

24sedam/D.P.
 

SASTAVI

PARTIZAN: Popović, Miljković, Saničanin, Vujačić, Urošević, Zdjelar, Jojić, Pavlović, Jović, Menig, Milovanović.

ANORTOZIS: Cur - Hambarcumjan, Arajuri, Antoniades, Anderson Koreja - Joanu, Artimatas, Hušbauer - Deletić, Hristodolupolos, Varda.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike