Umro je najveći fudbaler u istoriji Partizana

03.12.2021

12:53

0

Velikan Partizana nije uspeo da pobedi opaku bolest sa kojom se borio poslednjih godina

Umro je najveći fudbaler u istoriji Partizana
moca - Copyright MN Press

Najveći fudbaler Partizana u njegovoj istoriji Momčilo Vukotić umro je danas u 72. godini života, posle duge i teške bolesti.

Vukotić je ponikao u Omladinskoj školi crno-belih, prošao je sve mlađe kategorije od svoje 12 godine do prvog tima sa kojim je osvojio troi titule 1976, 1978. i 1983. godine. Samo jednu godinu proveo je u Francuskoj kao internacionalac, gde je branio boje Bordoa.

Odigrao je 791. meč za seniorski sastav Partizana i postigao je 339 golova. Za reprezentaciju Jugoslavije odigrao je samo 14 utakmica i postigao je četiri gola.

 

 

Posle odlaska u igračku penziju 1984. godine postao je sportski direktor kluba, ali je 1988. godine nakon smene Fahrudina Jusufija postao trener ekipe. Na toj poziciji u Partizanu se zadržao do 1989. godine, donevši sa ekipom kup posle 32 godine čekanja na ovaj trofej, da bi u jesen 1989. godine dobio otkaz.

Nakon toga karijeru je gradio kao trener u Panionisu, kiparskom Apolonu, Nea Salamini, Etnikosu.... Jedno vreme je bio i selektor Grčke, a u Partizan se vratio 2012. godine na poziciji direktora Omladinske škole Partizana, da bi kasnije postao njen predsednik.

Poslednjih godina vodio je tešku borbu sa opakom bolešću, ali ovu najtežu utakmicu za život nije uspeo da dobije.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike