Da li je Partizan već jesenji prvak ili "večiti" mogu da gube bodove? Zvezda ima teži raspored, ali...

02.12.2021

11:07

0

Raspored Superlige do kraja polusezone

Da li je Partizan već jesenji prvak ili "večiti" mogu da gube bodove? Zvezda ima teži raspored, ali...
20210919mmLazeti05 - Copyright MN Press

Crvena zvezda je u sredu pobedila Voždovac 1:0 u zaostaloj utakmici 10. kola i tako očekivano prišla na tri boda zaostatka vodećem Partizanu. Drugim rečima, sada imamo "pravu tabelu" Superlige.

U takmičenju kao što je naše prvenstvo, to može biti ključna prednost, ali i ne mora. Crno-beli su u jednom trenutku imali osam bodova prednosti uz Zvezdin meč manje, ali je neočekivani remi u Humskoj vratio crveno-bele u igru.

Partizan jeste neporažen do sada, jedini u ligi, ali oba tima imaju po dva remija. Jedan je u "večitom" derbiju, ali drugi u oba slučaja spada u manje ili veće iznenađenje.

Manji je Zvezdin remi sa Vojvodinom u prvom kolu, a mnogo veći Partizanov sa Proleterom neposredno pre reprezentativne pauze. Poraz Zvezde od Radnika svakako spada u najveće iznenađenje u poslednjih nekoliko sezona Superlige.

Dakle, da li je Partizan skoro sigurno jesenji prvak?

Po svemu što znamo o domaćem prvenstvu – da. Ali, ne samo zbog toga. Do kraja prvog dela prvenstva ostala su još tri kola, a Zvezda ima osetno teži raspored.

Crveno-beli igraju dve utakmice u gostima, i to su oba teška gostovanja – protiv Napretka u Kruševcu i protiv TSC-a. U isto vreme, Partizan igra kod kuće sa Novim Pazarom i Kolubarom, a potencijalna "mina" možda može da bude gostovanje Metalcu, bez obzira što se sva tri tima bore za opstanak.

Dakle, šampion će imati dva meča sa ekipama koje se nalaze među osam najboljih. Osim toga, Zvezdu čeka i ključni meč sa Bragom u Ligi Evrope, što bi dodatno moglo da optereti igrače, u fizičkom i emotivnom smislu.

Doduše, olakšavajuća okolnost je što Zvezda ima sigurno evropsko proleće, ali ne i sigurnu Ligu Evrope. Opet, na stadionu "Rajko Mitić" vam to niko neće reći, jer jedino što ih zanima jeste proleće u Ligi Evrope.

Naravno, Partizan takođe ima odlučujući meč u Ligi konferencija, protiv Anortozisa, ali kod kuće. Crno-belima "visi" evropsko proleće, tako da je tu opterećenje veće, bez obzira na lakši raspored u Superligi, bar na papiru.

Raspored "večitih" do kraja jeseni (datumi nisu fiksni):

19. kolo, 5. decembar:

Napredak - Crvena zvezda
Partizan - Novi Pazar

20. kolo, 11. decembar:

Crvena zvezda – Radnik
Metalac - Partizan

21. kolo, 15. decembar:

Partizan – Kolubara
TSC Bačka Topola - Crvena zvezda

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike