Stanojević napreduje na večnoj listi: Prestigao jednu legendu Partizana, sada su ispred njega još dve

01.12.2021

20:02

0

Autor: 24sedam

Crno-beli su u Nišu pobedili Dubočicu

Stanojević napreduje na večnoj listi: Prestigao jednu legendu Partizana, sada su ispred njega još dve
Copyright MN Press

Fudbaleri Partizana su odigrali danas utakmicu osmine finala Kupa Srbije. Pobeda je bila minimalna, ali će meč u Nišu, protiv Dubočice šef stručnog štaba Aleksandar Stanojević dugo pamtiti.

O čemu je reč?

Danas je Stanojević izbio na treće mesto večne liste trenera Partizana po broju mečeva u kojima je sedeo na klupi. Sada ima 148 mečeva, pa je tako pretekao legendarnog Stjepana Bobeka sa kojim je do danas, a nakon prvenstvenog meča u nedelju na Voždovcu, delio tu poziciju.

Povodom toga, na sajtu crno-belih je objavljen kraći tekst.

- Kada su u pitanju utakmice u Evropi, Aleksandar Stanojević će u četvrtak sledeće sedmice, na odlučujućoj utakmici protiv kiparskog Anortozisa za prolaz grupne faze Lige konferencije i za plasman u prolećni baraž za 1/8 finala ovog evropskog klupskog takmičenja, postati apsolutni rekorder u istoriji FK Partizan, sa najviše trenerskih nastupa u Evropi kao trener srpskog fudbalskog velikana iz Humske ulice u Beogradu. Sa trenutnih 30 utakmica, on to prvo mesto još uvek deli sa Vladimirom Vermezovićem (koji je trenerske mandate u Partizanu imao u periodima 2004-2005 i 2012-2013).

FK Partizan
 

Ova kalendarska godina se lagano približava kraju, a do kraja godine Partizan očekuju još četiri takmičarske utakmice - tri u prvenstvu, uz već pomenut evropski meč protiv Anortozisa u Humskoj. Naredne 2022. godine, već tokom prolećne polusezone, crno-bele očekuje (u ovom trenutku posmatrano) minimum 17 zagarantovanih takmičarskih utakmica.

Bude li tako, Aleksandar Stanojević bi u leto i u jesen naredne 2022. godine mogao ozbiljno da napadne i drugo mesto večne liste, odnosno legendarnog Ilješa Špica koji ima 206 utakmica na klupi Partizana.

Ljubiša Tumbaković će sasvim izvesno ostati nedostižan na večnoj listi, sa ukupno čak 405 takmičarskih mečeva na klupi crno-belih - objašnjeno je između ostalog u tekstu.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike