Partizan ima novog Mitrogola! Da li će mu dati prostor da to i dokaže?

02.12.2021

11:06

0

Marko Milovanović zaslužuje više vremena u igri od 96 minuta u Superligi

Partizan ima novog Mitrogola! Da li će mu dati prostor da to i dokaže?
marko milovanović - Copyright MN Press

Golovi Rikarda Gomeša, naročito u Superligi, napravili su takvu senku da se stvorio privid kako crno-beli raspolažu samo sa jednim pravim centarforom i da bivši reprezentativac Zelenortskih ostrva nema alternativu. Na sreću, crno-belih nije tako! Dokaz je i kup utakmicu u Nišu protiv Dubočice, koju je odlučio pogodak 18-godišnjeg Marka Milovanovića!

Centarfor omladinskog tima dugo se najavljuje u Humskoj kao pravi zamenik Aleksandra Mitrovića, budući da mu korpulencija dozvoljava takva poređenja sa golgeterom "orlova" i Fulama, ali stručnjaci koji su imali prilike da ga gledaju u konkurenciji vršnjaka kažu da ovaj momak veoma dobro kontroliše loptu i odlično se kreće za svoju visinu i da tek treba da unapredi svoju skok igru.

MN Press
 

 

Kada mu se pogleda minutaža u prvom timu, utisak je da se previše izgubilo vremena u tom izmeštanju iz omladinskog u seniorski sastav i da je morao dobije veću šansu, posebno u utakmicama na kojima je Partizan već imao sigurnu pobedu u rukama. Boljeg primera za to ne treba tražiti dalje od prošle kup utakmice protiv srpskoligaša Trajala, na kojoj je Rikardo morao da igra do 70. minuta pri rezultatu 3:0, a bilo je sigurno još sličnih duela na kojima je mogao da sakupi više od 96 minuta na pet nastupa.   

Milovanović, međutim, presrećan je i sa ovom utakmicom protiv Dubočice:

- Još uvek sam pod euforijom i mislim da će me to držati naredna 24 sata. Presrećan sam! Daje mi veliki motiv za rad i dalji napredak - rekao je Milovanović za klupski sajt.

Mladi centarfor će nastaviti da igra za prvi i omladinski tim i te prekomande mu ne padaju teško:

- Ja sam vojnik Partizana i gde god šef proceni da je potrebno da igram, trudiću se da dam svoj maksimum. Svestan sam da je konkurencija velika, da je važno imati utakmice u nogama, stoga se nikad ne postavlja pitanje "zašto“. Sve za Partizan!

FK Partizan/Miroslav Todorović
 

Pored Marka Milovanovića, Stanojević je na kup utakmicu poveo i Mihajla Petkovića, Vanju Vlahovića i Mihajla Ilića, dok će se Samed Baždar priključiti treninzima posle terapije usled povrede.

- Ne samo oni, već svi iz omladinaca su moji dobri prijatelji sa kojima kao da živim. Zajedno smo praktično 24 časa i šta god da je potrebno, uvek smo tu jedni za druge. Međusobno se savetujemo i dajemo podršku! U Partizanu sam od svoje sedme godine, skoro više od deset godina. Navikao sam na disciplinu i pobednički mentalitet kluba i, kao što sam rekao, sve što dolazi spremno čekam - kaže Milovanović i dodaje:

- Šef Stanojević je vrstan pedagog i stručnjak i šta god on od mene zahteva ispunjavam bez dileme!

Važan gol posvećuje navijačima.

- To se, jednostavno, oseti i to mi daje vetar u leđa! Preda mnom je dug put, ali baš stoga želim da vredno radim i ostavim trag u Partizanu!

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike