Flora neće iznenaditi Partizan sa Sapinenom! Došli smo u Talin po pobedu!

24.11.2021

16:41

0

Autor: 24sedam

Aleksandar Stanojević i Aleksandar Popović veruju u novi evropski trijumf "valjka"

Flora neće iznenaditi Partizan sa Sapinenom! Došli smo u Talin po pobedu!
viber_image_2021-10-20_12-12-01-966 - Copyright 24sedam/Pavle Knežević

Partizan više ne zavisi samo od sebe što se tiče prvog mesta u grupi na kraju ligaške faze Lige konferencija, ali klub iz Humske sudbinu evropskog proleća drže čvrsto u svojim rukama. Ukoliko Gent opravda ulogu favorita protiv Anortozisa, crno-belima će u Talinu biti dovoljan i bod da bi prezimili u Evropi, ali bez obzira na to trener Aleksandar Stanojević i golman Aleksandar Popović najavljuju trijumfalni pohod u Estoniji.

- Biće potpuno drugačiji meč nego u Beogradu, jer oni kod kuće igraju na drugačiji način. S druge strane, nama je neophodan pozitivan rezultat kako bismo prošli u narednu fazu takmičenja. Moramo da pobedimo – rekao je u Talinu Stanojević i dodao:

- Rekao sam i pred polazak, došli smo ovde s imperativom pobede, kako bismo dočekali proleće u Evropi. Poštujemo rivala, ne možemo da komentarišemo iz ugla da ćemo sigurno da pobedimo. Ovo je evropska utakmica, pobedili smo ih u prvoj, teško je ovde slaviti. To nam je želja i cilj, tako ćemo se ponašati, a kako će biti videćemo.

Flora će protiv crno-belih, u odnosu na beogradski meč, biti jača za najboljeg pojedinca tima Rauna Sapinena.

- Vraća im se najbolji igrač, to je jedna od najvećih razlika u odnosu na prvi meč. On je klasičan napadač. U Beogradu nisu imali takvog igrača, igrali su više sa krilima. Opasan je, postigao je mnogo golova u nacionalnom šampionatu, kao i u evropskim kvalifikacijama.

Strateg Partizana je istakao da rival teško može da iznenadi njegov tim.

- Gledali smo puno njihovih utakmica, igrali smo s njima… Ne znamo tačno u kom sastavu će izaći, ali ih dobro poznajemo i jasni su nam potpuno – kazao je Stanojević, pre nego što je malo detaljnije analizirao rivala.

- Oni su iskusna ekipa, sa igračima koji su međunarodno iskustvo sticali kroz utakmice nacionalnog tima. Igraju sa balansom i u svakom trenutku znaju šta hoće. To je moj osnovni utisak o njima. Nikada ne gube glavu u kojem god pravcu da ide utakmica, imaju isti način igre, imaju širinu sa bočnim igračima koji su izuzetno opasni.

Popović je rekao da vremenski uslovi ne bi trebalo previše da utiču na crno-bele, osvrnuvši se značajnije na opasnost zvanu Sapinen.

- Mi smo se za njega pripremali i za prošlu utakmicu, iako nije igrao. Sada smo obnovili sve. Drugačiji je tip igrača od špica koji je igrao u Beogradu, tako da znamo šta možemo da očekujemo od njega. Dao je preko 100 golova, brz je, napada dubine, dobro se kreće u 16 metara. Ima dobru završnicu i ne komplikuje puno – kazao je čuvar mreže „parnog valjka“ Aleksandar Popović.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike