Stanojević je spreman „na život“ bez Natha: Imamo ideje kako da nadomestimo njegov izostanak

20.11.2021

16:37

0

Autor: 24sedam

Trener Partizana optimista uoči derbija s Vojvodinom

Stanojević je spreman „na život“ bez Natha: Imamo ideje kako da nadomestimo njegov izostanak
20210919ivPartizanZvezda43 - Copyright MN Press

Partizan je spreman „na život“ bez Bibarsa Natha. To je u najkraćem poruka trenera crno-belih Aleksandra Stanojevića uoči nedeljnog (15.45) derbija 17. kola Linglong Superlige Srbije na stadionu u Humskoj protiv Vojvodine.

Podsetimo, iskusni Izraelac zbog dijagnostikovane anemije neće igrati do kraja kalendarske godine, pa će fudbaleri „valjka“ bez jednog od najstandardnijih igrača u tekućoj sezoni pokušati da osvoje jesenju titulu i overe proleće u Evropi.

- Znate koliko nama Natho znači na terenu, kao i karakter koji donosi ovoj ekipi. Igrač od izuzetne važnosti za nas. On je još u Izraelu na nekim ispitivanjima, čuli smo se. Doktor je u svakodnevnom kontaktu s njim. Videćemo kako ćemo, moraće neki drugi igrači da preuzmu odgovornost. Generalno igramo timski, uvek kažem, mi smo Partizan, i bez svakog moramo i možemo da igramo – rekao je u najavi meča s Novosađanima Stanojević.

Temperamentni strateg Partizana nije želeo da otkriva sve karte, ali je priznao da su crno-beli uvežbavali razne novine, pa bi uskoro mogla da se očekuje i promena formacije.

- Imamo nekih ideja, u nekom budućem periodu sigurno. Raspolažemo sa puno igrača, na nama svima je da odigramo dobro. Natho jeste odigrao najveći broj utakmica, ali znate da stalno rotiramo, da smo igrali bez svih igrača. Pobeđivalo se, videćemo, pravićemo razne rotacije, načine igre, kako bismo nadomestili njegov izostanak.

Priznao je Stanojević da ekipa ima sitnijih kadrovskih problema.

- Pantić je jedan od igrača koji može da reši videćemo na kojoj poziciji će igrati. Terzić sigurno neće raditi još desetak dana, Jović je u konkurenciji za tim, kao i Marković, Zdjelar i Šćekić. Pavlović je blizu, tu je, igra i trenira dobro, a ko se tako ponaša uvek će biti nagrađen.

Strateg "valjka" je biranim rečima govorio o Vojvodini.

Igramo protiv izuzetno disciplinovane ekipe, koja je pokazala da je u usponu forme. Verujem da ćemo na pravi način odigrati utakmicu, da ćemo biti pravi kao što smo bili u najvećem delu sezone. Oni su intenzivna ekipa, imaju izuzetnu tranziciju, opasni su po boku. Trener im je uneo disciplinu, način njegovog rada je već poznat. Jasno je na koji način igraju, puno trče, bore se. U prošloj utakmici su stvorili puno šansi, iz nekih individualnih grešaka su primili golove. Svesni smo svega, tako se i spremamo. Videćemo u kom pravcu će ići utakmica.

Ulogu favorita Stanojević prihvata.

Igramo na našem stadionu, moraš da imaš ulogu favorita. Poštujemo izuzetno njihovog trenera, ekipu i način igre. S velikim respektom ulazimo u meč. Na našem stadionu smo protiv svakoga favoriti. Oni znaju da li su rasterećeni ili ne, mi nismo, nama je pobeda imeprativ, ali meni je važno da u kontinuitetu budemo dobri, konurentni za titulu. Nekada ćemo pobeđivati, nekada nećemo, ali imamo imperativ i to je jasno - rekao je trener Partizana, istakavši da taj imperativ nije veći usled kiksa pred reprezentativnu pauzu protiv Proletera (0:0).

- Mogao je taj remi da dođe i ranije, protiv Čukaričkog ili TSC… Imali smo penal, imali smo puno šansi, da se ne vraćamo. Nama je svaka utakmica ista, imamo šest bodova sa utakmicom više, tako da svi imamo imperativ. I naš najveći rival, pa i Vojvodina se bori za Evropu, ne znam zašto ga oni nemaju. Svako ovde ima imperativ, igrali su i protiv Zvezde, možda rasterećeni, ali su želeli da pobede, bore se za svoj klub, svoj dres…

Otkrio je iskusni stručnjak da je sa svojim saradnicima razmatrao ko će preuzeti odgovornost ukoliko crno-beli ponovo dođu u priliku da sa bele tačke matiraju rivala.

- Razmišljamo i o tome. Vežbali smo, bavimo se svim tim stvarima. Prirodno je bilo da Rikardo šutne penal protiv Proletera. I napadač je, dao je u prethodnom periodu golove. Situacije se menjaju, adaptiramo se na novonastalu situaciju.

 Stanojević je na kraju pozvao navijače da podrže njegov tim.

 - Više puta sam ponavljao, mnogo nam znači podrška navijača. Mnogo nam znači pozitivna energija. Čak i ako ne bude puno ljudi na tribinama, da oni koji su tu budu pozitivni. Nosili su nas u početku, pogotovo u Evropi, u poslednje vreme nas je malo manje. Razumem sve, i razloge, šta je i kako… Voleli bismo, mnogo bi nam značilo, svaki aplauz, svaka pozitivna rečenica s tribine nam mnogo pomaže i daje nam vetar u leđa - kazao je Alekandar Stanojević.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Uskoro opširnije na 24sedam.rs

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike