Ko sudi Partizanu u Talinu? Irac se prvi put sreće sa crno-belima, Flora ga pamti po lepom

23.11.2021

15:41

0

Autor: 24sedam

Mladi arbitar Rob Harvi treći put delegiran za utakmice Lige konferencija

Ko sudi Partizanu u Talinu? Irac se prvi put sreće sa crno-belima, Flora ga pamti po lepom
profimedia-0574096300 - Copyright Profimedia

Fudbaleri Partizan već u četvrtak mogu da overe zimovanje u Evropi. Crno-belima tri boda garantuju mesto u šesnaestini finala Lige konferencija, dok bi im i bod bio dovoljan ukoliko Gent opravda ulogu favorita u duelu sa Anortozisom.

Ipak, verovatno niko u taboru kluba iz Humske ne razmišlja o podeli bodova sa estonskom Florom, koja će u četvrtak (16.30) dočekati izabranike Aleksandra Stanojevića u Talinu.

Kao i pred svaki meč, jedna od zanimljivijih razbibriga navijača je i ko će deliti pravdu na meču njihovog omiljenog tima. Partizanu će u Estoniji suditi mladi Irac Robert Harvi, sa svojim sunarodnicima Vejnom Mekdonelom i Daragom Kiganom, dok je četvrti arbitar Nil Dojl.

Harvi dosad nije sudio nijednom srpskom klubu, što i ne treba mnogo da čudi, s obzirom da je sa znakom UEFA debitovao na međunarodnoj sceni 2016. godine, kada je uglavnom delegiran za mečeve mlađih kategorija.

Ipak, Floru za mladog irskog arbitra (33) vezuju lepe uspomene. Harvi je na najvećoj sceni debitovao u sezoni 2016/17, kada je u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona sudio meč kluba iz Talina i Linkolna, koji je pripao domaćinu 2:1.

Zanimljivo je i da je Harvi delio pravdu na meču kvalifikacija za EP, u kojem je, 2019. godine, U19 reprezentacija Belgije savladala vršnjake iz Srbije (0:2), a ove sezone je već dva puta bio delegiran za mečeve Lige konferencija, na mečevima Vlaznija i AEL, odnosno u grupnoj fazi gde su se sastali Linkon i grčki PAOK.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike