Crno-beli uhvatili stari ritam: Partizan kao simplon ekspres prešao preko "lala"

21.11.2021

16:20

0

Crno-beli uhvatili stari ritam: Partizan kao simplon ekspres prešao preko "lala"
pfc6 - Copyright FK Partizan

Fudbaleri Partizana zadržali su prednost od šest bodova u odnosu na Crvenu zvezdu, pošto su u derbiju 17. kola pobedili ekipu Vojvodine pred svojim navijačima rezultatom 4:1. Golove za crno-bele postigli su Danilo Pantić u 35, Kvinsi Menig u 42, Rikardo u 69 i Miloš Jojić u 71. minutu, dok je za goste precizan bio Veljko Simić u 48. minutu.

FK Partizan
 

 

Raspoloženi fudbaleri Partizana nisu dozvolili sebi još jedan "komfor" sličan onom protiv Proletera da utakmicu dovedu u egala, pa da stihijskim napadima u završnici dođu do bodova. Lomili su žestok otpor gostiju od samog starta, pa se samo postavljalo pitanje koliko će dugo njihova odbrana držati koncentraciju i kada će ta sjajna organizacija pokazati prve slabosti. 

FK Partizan
 

 

Dogodilo se to nekoiliko puta pre 35. minuta, ali Lazar Pavlović i Slobodan Urošević nisu imali preciznost i snagu udarca kakvu je pokazao Danilo Pantić prilikom vodećeg gola. U 42. minutu semafor je već pokazivao vođstvo domaćih 2:0. Kvinsi Menig se spustio sam ka kaznenom prostoru i onako okružen četvoricom, bez konkretnog otpora s njihove strane, došao u priliku da gađa i pogodi za 2:0.

FK Partizan
 

 

Sve se za trenutak zakomplikovalo u 48. minutu. Miloš Jojić je pogrešio vrativši jednu loptu poslednjoj liniji, ali je njegov lošiji pas iskoristio Nemanja Čović da proigra Veljka Simića kome iz natrčavanja nije bilo teško da savlada nezaposlenog Aleksadra Popovića za 2:1.

FK Partizan
 

Primljeni gol nije promenio ništa u odnosu igrača Partizana prema igri, niti je promenio odnos "lala". Ostali su i dalje zatvoreni kao da su oni imali rezultat u rukama, pa sve zanimljivo u nastavku ponovo dešavalo ispred Nikole Simića. Kada je i Rikardo postigao gol posle 10. kornera Jojića bilo je svima jasno da da će bodovi ostati u Humskoj, što je Jojić u 71. minutu potvrdio golom za 4:1.

Crno-beli u četvrtak igraju u Talinu protiv Flore, a u nedelju gostuju Voždovcu.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike