Crno-beli znaju da se u Talinu rešava matematika i puni klupska kasa

23.11.2021

10:28

0

Partizan sutra putuje u glavni grad Estonije

Crno-beli znaju da se u Talinu rešava matematika i puni klupska kasa
pfc12 - Copyright FK Partizan

Fudbaleri Partizana rešeni su da u četvrtak u Talinu i matematički završe svaku dilemu oko plasmana u narednu rundu takmičenja u Ligi konferencija. Protivnik je Flora koja je poražena sa 2:0 u Humskoj, ali su se "zeleni" uprkos naivno primljenim golovima predstavili kao dobra ekipa sa nekoliko izuzetnih pojedinaca.

U odnosu na prethodni meč dva tima, kada su Estonci došli u Beograd oslabljeni, očekuje se da domaćin izađe u najjačem sastavu.

Saša Zdjelar veruje u početak novog pobedničkog niza posle remija sa Proleterom i trijumfom nad Vojvodinom u prošlom kolu:

MN Press
 

 - Za nas je ovo još jedna evropska utakmica koja može mnogo toga da reši i da donese klubu značajne stvari. Što se nas tiče, ulazimo u novi ciklus posle odlične utakmice protiv Vojvodine i daćemo sve od sebe da napravimo novi niz. U ekipu Flore se vratio i napadač Sapinen, tako da ćemo još dodatno povesti računa, jer nije igrao u Beogradu - ističe Zdjelar.

Štoper Siniša Saničanin misli da bi njegova ekipa morala da zaboravi prvi meč:

 - Tek nam predstoji priprema za Floru, ali smo svakako upućeni u njihove učinke u ligi koji im daje vetar u leđa, kao i naše pobede nama. Svi rezultati pre četvrtka se zaboravljaju (pobeda iz Beograda-prim.aut.). Naša želja je da se i na proleće takmičimo u Evropi, kao i da u našoj ligi osvojimo titulu, što je imperativ. Daćemo kao, i uvek, maksimum - poručuje Saničanin.

Rikardo kaže da Partizan odlazi u glavni grad Estonije mirno i bez euforije.

FK Partizan
 

- Flora će se sigurno dobro pripremiti za ovaj meč jer imaju iskustvo iz Beograda, a ujedno im je pobeda u njihovom šampionatu dala vetar u leđa. Mi mirno, bez euforije i skoncentrisano, ulazimo u meč. To su pravila za sve utakmice, da nema panike, da ispoštujemo želje i ideje šefa i stručnog štaba. Igraćemo našu igru i potruditi se da se u Beograd vratimo kao pobednici. Naravno, kakva će biti igra, zavisi i od toga kako igra protivnik, kako mi uđemo u utakmicu i koliko nam protivnik dozvoli. Dakle, hrabro i skoncentrisano na Floru! Imamo nekih kadrovskih problema, ali ćemo dati sve od sebe - jasan je Rikardo Gomeš.

Ekspedicija Partizana sutra putuje za Talin, a meč će se igrati u četvrtak u 16.30 časova. Pobeda u svakom meču Lige konferencija klupska kasa postaje bogatija za 500.000 evra, dok remi donosi 166.000 evra. Sa novih tri boda protiv Flore crno-beli bi osigurali drugo mesto u grupi B, što donosi dodatnu zaradu od 625.000 evra. Takođe, uspeh bi povećao koefecijent kluba za 2,000 bodova, a sledi i bonus od 1,000 za osvojeno drugo mesto. Partizan je prošle sezone imao 18,000 bodova, a ove je već došao do 22,500 sa dobrim izgledima da do kraja ovog ciklus značajno uveća svoju zalihu. Sve to zajedno mnogo znači klubu da sledećeg leta u kvalifikacijama zauzme što bolju poziciju i ulogu nosioca u 3. i 4 kolu.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike