„Orlovi“ oduševili legendarnog Crnogorca! Svaka čast Piksiju, Srbija može da igra protiv svakoga na svetu!

23.11.2021

23:02

0

Autor: 24sedam

Mirko Vučinić nije ostao imun na partiju i pobedu u Lisabonu

„Orlovi“ oduševili legendarnog Crnogorca! Svaka čast Piksiju, Srbija može da igra protiv svakoga na svetu!
profimedia-0158037910 - Copyright Profimedia

Velika pobeda Srbije u Lisabonu još je jedna od top tema u svetu fudbala. Pogotovo u regionu i na prostorima bivše Jugoslavije, čije su nekadašnje republike ostvarile sjajan rezultat u nedavno završenim kvalifikacijama za Mundijal u Kataru naredne sezone.

Pored „orlova“, direktan plasman na SP izborila je i Hrvatska, dok će Severna Makedonija, posle istorijskog učešća na EP, kroz baraž pokušati da se domogne i drugog velikog takmičenja.

Izdanje Srbije u Portugalu nije prošlo neopaženo ni u Crnoj Gori. Jedan od najboljih crnogorskih fudbalera svih vremena Mirko Vučinić gostovao je Zagrebu, što su „Sportske novosti“ iskoristile za priču o mnogim temama, među kojima je neizbežna bila i pobeda „orlova“.

- Svaka čast Piksiju Stojkoviću na svemu što je napravio kao selektor Srbije. Treba ti da dođeš u Portugal, gubiš 1:0 već u drugom minutu, a onda dobiješ utakmicu. I još nadigraš Portugal! To je znak da Srbija ima odličnu reprezentaciju, koja može da igra protiv svakoga na svetu – kazao je Vučinić, ali potom, stiče se utisak, malo udovoljio i sujeti „vatrenih“, na pitanje da li među te selekcije spada i Hrvatska.

- Naravno, može i protiv Hrvatske, bio bi to sjajan dvoboj, voleo bih da ga pogledam. Dva slična stila igre, igrači koji se dobro poznaju. Ipak, Srbi moraju da budu svesni da su još uvek daleko iza Hrvatske. Srbija se sad digla i pokazala da može, ali tek ćemo videti da li je u stanju da radi ono što Hrvati rade već 25 godina, da li je u stanju da ostane duže vremena blizu vrha. Zato je Hrvatska još uvek liga za sebe u našem regionu – kazao je Mirko Vučinić.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike