Srbija preskočila Hrvatsku! Piksijevi „orlovi“ vredniji od svetskog viceprvaka!

23.11.2021

19:20

0

Autor: 24sedam

Tim Srbije vredi 342 miliona evra i 12. je na planeti

Srbija preskočila Hrvatsku! Piksijevi „orlovi“ vredniji od svetskog viceprvaka!
0MMM6298 - Copyright MN Press

Srbija je već počela da ubira plodove direktnog plasmana na Mundijal, koji će se održati u Kataru naredne zime. Mitrovićev „gol generacije“ u Lisabonu do vrha je napunio kasu FSS, a plodove jedne od najvećih pobeda „orlova“ u poslednjoj deceniji osetiće i klubovi iz kojih dolaze srpski reprezentativci.

Prema najnovijim podacima specijalizovanog portala „Transfermarket“, reprezentaciji Srbije od nedavno u leđa gleda i svetski vicešampion Hrvatska, kada se govori o vrednosti nacionalnog tima.

„Orlovi“ su preskočili „vatrene“ na ovoj listi i sada zauzimaju 12. mesto sa timom čija je vrednost procenjena na 342 miliona evra, dok su Hrvati prvi ispod nas sa ekipom koja vredi 316.70 miliona evra.

Printscreen
 

Najvredniji srpski reprezentativac, prema Transfermarketu“ je vezista Lacija Sergej Milinković Savić, koji je procenjen na 70 miliona evra, Dušan Vlahović vredi 50 miliona, dok je najskuplji Hrvat Marcelo Brozović (40 miliona).

Jedina nacionalna selekcija čija vrednost prelazi milijardu evra je Engleska (1.23 milijarde), svetski prvak Francuska je na drugom mestu (978.80 miliona), dok je treća najvrednija reprezentacija na planeti Brazil (870.50 miliona).

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike