Pričao sa Zvezdom, a čekao Grke: Otkriveno zbog čega su Prijoviću ostala zatvorena vrata „Tumbe“ i atinskih velikana

15.10.2021

15:06

0

Autor: A. Š.

Grčki mediji o pozadini Srbinovog odlaska u Australiju

Pričao sa Zvezdom, a čekao Grke: Otkriveno zbog čega su Prijoviću ostala zatvorena vrata „Tumbe“ i atinskih velikana
profimedia-0384589074 - Copyright Profimedia

Bio je nadomak Crvene zvezde, spekulisalo se o povratku u Grčku i interesovanju turskih i ruskih klubova, ali je Aleksandar Prijović na kraju završio u Australiji.

Nekadašnji srpski reprezentativac u petak je predstavljen u Vestern junajtedu, a nekoliko sati kasnije grčki mediji otkrili su zbog čega se doskorašnji fudbaler Al Itihada nije vratio u njihovu zemlju.

Portal „Sportdog“ podsetio je kako je letos Prijović bio na pragu Crvene zvezde, uz dodatak da je u isto vreme pokušavao da pronađe način da se vrati u Grčku, prevashodno u PAOK, gde je stekao status mezimca.

Srbin je, navodno, preko svojih prijateljskih veza u Solunu pokušao da utiče na trenera Razvana Lučeskua da ga angažuje, međutim, rumunski strateg je prednost dao portugalskom centarforu Nelsonu Oliveiri, a smatrao je prevelikim luksuzom da u ekipi ima dva ista tipa napadača sa platom oko milion evra.

Olimpijakos, razumljivo, ako ni zbog čega drugog onda zbog Prijovićeve prošlosti u Solunu, nije bio zainteresovan, dok je tadašnji trener AEK Vladan Milojević, kao i njegov kolega iz PAOK, imao druge prioritete (Serhio Arauho).

Prijović je, navodno, najbliži bio Panatinaikosu. Iskusni srpski strateg Ivan Jovanović želeo je da ga dovede u Atinu, međutim do saradnje nije došlo jer „zelene“ u letnjem prelaznom roku nisu napustili Karlitos ili Federiko Makeda, što je bio uslov da se uđe u priču sa nekadašnjim fudbalerom Legije.

„Sportdog“ piše da se Prijović, u međuremenu, umorio od čekanja i kada je video da od povratka u Grčku nema ništa, rešio je da ponovo promeni kontinent, potpisavši ugovor sa Vesternom do 2023. godine, s klauzulama koje obema stranama omogućavaju prekid saradnje u bilo kom trenutku, uz određene novčane „penale“.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike