Real ima para da dovede i Mbapea i Halanda, ne mora uopšte da bira: Šok tvrdnja prvog čoveka Primere

14.09.2021

05:00 >> 05:05

0

Izgleda neizbežno pravljenje novih galaktikosa

Real ima para da dovede i Mbapea i Halanda, ne mora uopšte da bira: Šok tvrdnja prvog čoveka Primere
Copyright AP Photo/Daniel Cole/Marius Becker

Predsednik LaLige Havijer Tebas podigao je buru izjavom da Real Madrid ima dovoljno para da 2022. dovede i Kilijana Mbapea i Erlinga Halanda!

Tebas je pričao na jednoj konferenciji, a španski mediji su preneli njegove reči. Tebas je kazao da finansijska situacija sa klubovima u Primeri nije tako negativna kao što se piše. Dodao je i da su Barselonine muke “ulepšane”.

Kad je u pitanju finansijska moć Reala, on je kazao da u narednih godinu dana neće morati da biraju između Mbapea i Halanda, već će moći da ih dovede obojicu.

– Prodali su igrače u vrednosti od 200 miliona evra. Imaju pare u banci da zajedno potpišu Mbapea i Halanda. Ne samo da nisu gubili novac, nego su povrh toga i prodavali – rekao je Tebas.

Onda je ponovio svoje napade na Pari Sen Žermen, “državni klub koji je neprijatelj fudbala“, kako ga opisuje.

– Ono što nije razumljivo jeste kako klub koji je izgubio 400 miliona evra, a za plate daje više od 500 miliona evra može da odbije ponudu kao što je bila za Mbapea. To je neuspeh kontrole u Francuskoj i to već sada šteti evropskom tržištu.

Mnogo se pričalo o prelasku Mbapea u Real u smiraj ovog prelaznog roka. PSŽ je navodno odbio ponudu od 180 miliona evra.

Ipak, Francuz uporno odbija da produži ugovor koji ističe leta 2022. Halandovo obeštećenje će sledeće godine iznositi 75 miliona evra, tako da nije nezamislivo da ih Real dovede obojicu.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike