Revolucija u ABA ligi: Odlučeno - proširen plej-of, nećemo više gledati direktno polufinale!

14.09.2021

21:37 >> 08:43

0

Igraće se po pravilima FIBA od sad

Revolucija u ABA ligi: Odlučeno - proširen plej-of, nećemo više gledati direktno polufinale!
Copyright ABA liga trofej i prstenje / ABA liga/Dragana Stjepanović

Promene u ABA ligi dve nedelje pre početka! Rukovodstvo takmičenja saslušalo je pozive navijača i javnosti i odlučilo je da će od ove sezone plasman u plej-of obezbeđivati šest prvoplasiranih ekipa!

To je samo jedna od stavki usvojenih na današnjoj skupštini takmičenja, ali svakako najatraktivnija i najvažnija za gledaoce.

Kako će izgledati taj plej-of?

Dve prvoplasirane ekipe iz ligaškog dela ostvariće direktan plasman u polufinale, dok će se preostala četiri učesnika plej-ofa razigravati za plasman u polufinale. Razigravanje za plasman u polufinale igraće se po sistemu treći protiv šestog i četvrti protiv petog, u seriji na dve pobede. Kao i do sada, polufinale plej-ofa će se igrati na dve pobede, a finale na tri – navodi se u saopštenju lige.

Skupština je održana daljinskim putem, odnosno preko “Zuma”.

Na njoj je odlučeno da od sezone 2020/21. sva takmičenja pod njenom nadležnošću igraju po FIBA pravilima.

Skupština ABA lige odlučila je da se specijalne pozivnice za učešće u drugoj ABA ligi ne naplaćuju i da se dodele KK Zlatibor i KK Široki, čime je uz prethodno potvrđenih 12 timova kompletiran sastav 2. ABA lige u sezoni 2021/22.

Osim toga, Skupština ABA lige odlučila je da izađe u susret molbi Košarkaških saveza Crne Gore, Slovenije i Srbije i pomeri 9. kolo ABA lige, kako bi nacionalni timovi imali više vremena za pripremu obaveze u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2023. godine.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike