PSŽ skovao plan za napad na Mbapea! Francuza čeka „pakao“, a u Realu će posle ovoga biti kao na iglama

08.09.2021

07:22 >> 07:34

0

Autor: Adam Štulić

Sveci očekuju da predsednik Francuske izvrši pritisak na napadača da potpiše novi ugovor

PSŽ skovao plan za napad na Mbapea! Francuza čeka „pakao“, a u Realu će posle ovoga biti kao na iglama
Copyright Kilijan Mbape foto: Profimedia

Nekoliko paklenih meseci je ispred Kilijana Mbapea. Hteo je u Real, „na silu“ je zadržan u PSŽ i sada će do januara biti izložen strhovitim pritiscima da potpiše sa „svecima“ novi ugovor, pošto mu postojeći ističe narednog leta.

Transfer saga oko prelaska na „Santijago Bernabeu“ trajala je do poslednjeg sekunda prelaznog roka. Madriđani su, s obzirom da mu ugovor ističe za godinu dana, ponudili PSŽ neverovatnih 200 miliona evra, koji, ipak, nisu bili dovoljni da šeici daju Mbapeu zeleno svetlo za prelazak u Real.

„Kraljevski klub“ se sada uzda u izričitu želju fudbalera da karijeru nastavi na „Bernabeuu“, ali su sasvim svesni činjenice da će do januara, kada će moći da potpiše predugovor s bilo kojim klubom, Mbape biti izložen ogromnim pritiscima na „Parku prinčeva“.

„Marka“ piše da su „sveci“ skovali plan za napad na francuskog reprezentativca. On uključuje nekoliko elemenata, a jedan od najznačajnijih trebalo bi da bude predsednik zemlje Emanuel Makron.

PSŽ će prvo pokušati sjajnog napadača da ubedi finansijskim sredstvima da stavi paraf na produžetak saradnje. Pošto je nedavno odbio 25 miliona evra po sezoni, „sveci“ Mbapeu spremaju dvogodišnji ugovor sa još većom cifrom. Pored toga, uzdaju su se u ubeđivačke sposobnosti Lea Mesija i Nejmara, a ako i to ne da rezultat, posegli bi za najjačim adutom.

Makron je i pred početak EP, na kojem su „trikolori“ doživeli debakl, u nekoliko navrata javno isticao kako Mbape treba da ostane u Parizu, kako bi dao primer mladim Francuzima. Zbog toga se na „Parku prinčeva“ nadaju da bi prvi čovek države mogao i lično da „pritisne“ fudbalera kako bi ga smekšao u stavu da po svaku cenu pređe u Madrid.

Uporedo sa svim navedenim potezima, rukovodstvo PSŽ radiće na popravljanju odnosa sa porodicom jednog od najboljih fudbalera sveta, koja je u ovom trenutku ljuta na njih jer Kilijana nisu pustili u Real, iako su ranijih godina bili u odličnim odnosima sa najvišim klupskim zvaničnicima. Tu bi presudnu ulogu mogao da odigra prvi čovek kluba Naser Al Kelaifi, koji u planu ima i pružanje podrške nekoj od Mbapeovih neprofitabilnih organizacija, koje obuhvataju pomoć najugroženijoj deci Pariza.

Pročitajte još

Kako bilo, Mbape je u ovom trenutku jednom nogom na „Bernabeuu“. Ipak, u Madridu ne mogu u potpunom miru da čekaju januar, jer znaju na kakvim će mukama u narednom periodu biti francuski reprezentativac. Sigurno je da ni „kraljevski klub“ neće sedeti skrštenih ruku i mirno posmatrati rasplet situacije, a do prvih dana 2022. godine ćemo saznati ko je imao jaču diplomatiju…

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike