Počinje Svetsko futsal prvenstvo - Petrov ekskluzivno za 24sedam: Došao je čas da san postane java

14.09.2021

18:28 >> 05:52

0

Autor: A.S.

Futsaleri Srbije u utorak startuju na Svetskom prvenstvu u Litvaniji u utakmici sa Iranom koja je na programu od 18 sati

Počinje Svetsko futsal prvenstvo - Petrov ekskluzivno za 24sedam: Došao je čas da san postane java
Copyright Strahinja Petrov, MN Press

Manje je od 24 sata do početka Svetskog prvenstva u futsalu za reprezentaciju Srbije, koje se od 12. septembra do 3. oktobra igra u Litvaniji. Naša selekcija, u zvanično tek drugom učešću na svetskoj smotri, nastupa u grupi F, čije su utakmice u Viljnusu.

Nakon remija u poslednjoj proveri sa Brazilom, 1:1, stručni štab je saopštio konačan spisak, a na njemu se našao i strelac pogotka za izjednačenje sa “kariokama”, Strahinja Petrov.

Pročitajte još:

Futsaler Real San Đuzepea, bio je i deo tima koji je izborio put u Litvaniju, te je pred početak šampionata, za 24sedam, izneo i svoja očekivanja.

– Od prvenstva očekujem pre svega da se pokažemo u što boljem svetlu, da idemo polako od utakmice do utakmice i da damo sve od sebe, jer odlazak na Svetsko prvenstvo predstavlja mnogo težak zadatak – kazao je Strahinja Petrov na početku razgovora, te otkrio kako se oseća pred start:

– Osećam samo uzbuđenje. Mislim da treba da imamo osmeh na licu i da uživamo na terenu –

Zvanično, Srbija će igrati tek na drugom Svetskom prvenstvu, 1992. godine plasman je bio ostvaren, ali zbog sankcija, ekipa nije putovala.

– Emocije su pomešane. O ovom trenutku sam počeo da sanjam još pre dve godine, kada su krenule prve kvalifikacije. Tada je to izgledalo kao san, ali evo došao je trenutak kada je realnost

Strahinja Petrov Foto: MN Press

Pred put u Litvaniju, Srbija je remizirala sa Brazilom, jednom od najkvalitetnijih ekipa na svetu, Strahinja je tada bio strelac pogotka za izjednačenje, a navodi da je to bio odličan pokazatelj pred šampionat.

-Odlična provera protiv najbolje reprezentacije na svetu. Taj remi nam je pokazatelj da smo na dobrom putu i da nijednoj reprezentaciji neće biti lako sa nama – ističe Strahinja.

Pitanje je da li ću u karijeri opet imati priliku da igram na takmičenju koje u našem sportu predstavlja sam vrh. Bolje i više od Svetskog prvenstva ne postoji. Ponosan sam i jedva čekam prvu utakmicu – kazao je Strahinja Petrov

A o takozvanoj „grupi smrti“ Petrov se ipak osvrnuo na svoj tim:

– U grupi smo sa Iranom, Argentinom i SAD. Iran je reprezentacija koja je treća na FIFA rang listi i koja je na prošlom Svetskom prvenstvu bila treća. Odlična ekipa u rangu sa Brazilom. Argentina je aktuelni svetski šampion i ne bih dalje trošio reči na njih. A Amerika je ekipa koju treba poštovati, ali mislim da bi sve osim pobede protiv njih bilo iznenađenje. Ono što je bitno, da smo i mi kao ekipa porasli. Vratila su nam se dva igraca – Rajčević i Kocić, i uneli mnogo iskustva i kvaliteta u ekipu – rekao je Petrov i dodaje za kraj:

Pročitajte još:

– Ne bih davao neke bombastične izjave, ali vreme će pokazati da li ćemo dogurati tamo gde mislim da hoćemo – zaključio je Strahinja Petrov.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike