EURO 2020, 13. dan - Nemci se provukli u "grupi smrti", Španija nemilosrdna protiv Slovaka

23.06.2021

21:58 >> 22:14

0

Autor: Milan Nastić

Danas se završila grupna faza na Evropskom prvenstvu

EURO 2020, 13. dan - Nemci se provukli u "grupi smrti", Španija nemilosrdna protiv Slovaka
Copyright Tanjug/Lukas Barth/Pool Photo via AP

Mečevima u grupama E i F završila se grupna faza Evropskog prvenstva.

Očekivano, bilo je mnogo uzbuđenja u obe grupe, jer su sve selekcije imale šansu da se domognu osmine finala šampionata.

U centru pažnje bio je okršaj između Francuske i Portugala, u “grupi smrti”, koji je završen bez pobednika – 2:2. Francuzi su remijem sačuvali prvo mesto, dok su Portugalci u osminu finala otišli kao trećeplasirani tim.

 

Tanjug/AP Photo/Darko Bandic/

U drugom meču ove grupe Nemačka je do same završnice strepela za plasman u osminu finala. Hrabri Mađari su dva puta vodili na “Alijanc areni”, ali su na kraju morali da se zadovolje remijem, koji im nije doneo ništa osim satisfakcije da nisu poraženi od favorizovanog rivala – 2:2.

Ništa manje uzbuđenja nije bilo ni u grupi E. Španija je sebi iskomplikovala situaciju sa dva remija u prethodna dva meča, ali je sve naplatila protiv Slovaka, koji su ispraćeni kući sa pet golova u mreži Dubravke.

Šveđani su golom Klasona u 90+4. minutu savladali Poljsku 3:2 i tako osvojili prvo mesto.

Pročitajte još

Ovo su parovi osmine finala EP

U prvoj rundi nokaut faze takmičenja očekuje nas jedan pravi derbi u kojem se sastaju Engleska i Nemačka i jedan meč koji bi do skora mogao da se svrsta u kategoriju velikog derbija. Takođe, prvak Evrope je naleteo na “minu” u osmini finala EURO. Pogledajte sve parove.

Nemci strepeli do kraja, Portugal u nokaut fazi sa trećeg mesta

Grupna faza EP je završena mečevima u “grupi smrti”. Nemci su do samog kraja strepeli za ishod meča protiv hrabrih Mađara, koji su dva puta vodili na “Alijanc areni”, dok su Francuska i Portugal u derbiju igrali miroljubivo – 2:2. Pročitajte detaljnije.

Derbi za kraj

Ko će u osminu finala, a ko kući. Evo timova koji će početi duel Portugala i Francuske:

Holender na klupi

Napadač Partizana Filip Holender na klupi za rezerve će početi meč protiv Nemaca. Ovo su početnih 11 za duel na “Alijanc areni”:

Šveđani prvi u grupi E: Španci se konačno pretvorili u furiju i takvi odlaze na megdan Hrvatima

Reprezentacija Španije odlazi u osminu finala Euro 2020 nakon što su osvojili drugo mesto u grupi E ubedljivom pobedom nad Slovačkom – 5:0 (2:0).

Švedska je golom Klasona u 90+4. minutu savladala Poljsku sa 3:2 (1:0), tako su “tri krune” osvojile prvo mesto, dok su na drugoj poziciju ostali Španci. Pročitajte opširnije.

Poruka Belgijanca gej fudbalerima

Dan 13. na Euro 2020 prolazi u znaku priče o LGBT, dok se fudbal spominje usput. Belgijski reprezentativac i desni bek Borusije Dortmund Tomas Menije nije mogao da bude zaobiđen pitanjem o LGBT osobama u vrhunskom fudbalu. Poslao im je jasnu poruku.

Levandovski predvodi Poljake

Mnogo uzbuđenja i taktičkog nadmudrivanja očekuje se na meču Poljske i Švedske. Ovo su ekipe za koje su se odlučili selektori:

Luis Enrike izabrao 11 igrača koji počinju odlučujući meč

Duel za opstanak na EURO Španci igraju protiv Slovačke. Evo sastava:

Nemci iznervirali Orbana podrškom LGBT zajednici

Utakmica Nemačke i Mađarske u Minhenu dovela je do političkog usijanja odnose dve zemlje. Pročitajte opširnije o razlogu.

Kraj za De Jonga

Loša vest za reprezentaciju Holandije na Evropskom prvenstvu. Naime, napadač “Lala” Luka de Jong je povredio koleno na treningu i za njega je šampionat završen, pišu holandski mediji. Saznajte detalje.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike