Nemci su strepeli protiv hrabrih Mađara, remi po meri Francuza i Portugalaca

23.06.2021

20:59 >> 21:44

0

Autor: Adam Štulić

Naši severni susedi dva puta vodili na Alijanc areni, na kraju nerešeno

Nemci su strepeli protiv hrabrih Mađara, remi po meri Francuza i Portugalaca
Copyright Tanjug/Lukas Barth/Pool Photo via AP

Hrabri Mađari nisu izdržali. Dva puta su vodili protiv favorizovane Nemačke na „Alijanc areni“, ali su na kraju osvojili samo bod, koji ih vraća kući posle prve faze EP – 2:2.

Večeras je u Minhenu još jednom potvrđeno nepisano pravilo da je fudbal igra u kojoj na kraju uvek pobede Nemci. Ovoga puta nisu pobedili, ali je remi koji su osvojili protiv naših severnih suseda ravan trijumfu, pogotovo posle svega što je moglo da se vidi na travi velelepnog fudbalskog zdanja.

Salaj je golom u 10. minutu zabrinuo favorizovanog rivala, za kojeg je poraz značio i eliminaciju sa EURO. Još kada se na poluvreme otišlo rezultatom 0:1, sigurno nije bilo Nemca koji nije bio zabrinut za konačan ishod.

Kai Haverc je u 66. minutu doneo uzdah olakšana na „Alijanc areni“, koja je potpuno zanemela 120 sekundi kasnije, kada je Šafer po drugi put matirao Nojera.

Zebnja i strah su se uvukli u redove „pancera“ minuti su leteli kao sekunde, a kada je zabrinutost pretila da dostigne svoj vrhunac, Leon Gorecka je u 84. minutu doneo Nemcima zlata vredan bod.

Istim rezultatom završen je i veliki derbi „grupe smrti“, kojim je Francuska osvojila prvo mesto, a Portugal kao trećeplasirani otišao u osminu finala.

Duel evropskog i svetskog prvaka je rezultatski opravdao očekivanja, ali su fudbalski reprezentativci obe selekcije ostali dužni navijačima širom kontinenta.

Portugalci su poveli golom Ronalda iz penala u 30. minutu, na isti način je izjednačio Benzema u drugom minutu nadoknade u prvom poluvremenu, a isti fudbaleri bili su u centru pažnje i u nastavku meča.

Najpre je centarfor Reala umakao defanzivcima Portugala i rutinski je smestio iza Patrisija, ali mu je gol priznat tek posle asistencije iz VAR sobe, da bi zvezda Juventusa, koji je večeras postigao 109. gol u dresu sa državnim grbom i tako se izjednačio sa bivšim iranskim reprezentativcem Alijem Daeijem, kao fudbaler sa najviše pogodaka u nacionalnom timu, ponovo bio precizan sa 11 metara i tako u 60. minutu postavio konačan rezultat.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

TAGOVI:

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike