Modrić i Perišić odveli Hrvate u osminu finala EP

22.06.2021

20:54 >> 21:04

0

Autor: Adam Štulić

Vatreni u odlučujućem meču bolji pd Škota

Modrić i Perišić odveli Hrvate u osminu finala EP
Copyright Tanjug/Robert Perry/Pool via AP

Hrvatska, ipak, nastavlja takmičenje na EURO. Izabranici Zlatka Dalića, posle bledih izdanja u prva dva meča na EP, kada je bilo najpotrebnije odigrali su onoliko koliko im je bilo potrebno da se plasiraju u nokaut fazu EP.

U utakmici biti ili ne biti za obe selekcije, Hrvati su bili bolji od Škotske (3:1), zahvaljujući, pre svega, velikom individualnom kvalitetu Luke Modrića i Ivana Perišića.

Škoti su mnogo bolje počeli meč, krenuli su veoma ofanzivno ka golu Livakovića, da bi u 17. minutu doživeli hladan tuš. Posle centaršuta sa dense strane, Perišić je maestralno spustio loptu glavom na penal do Vlašića, koji je primio loptu i onda je u padu poslao iza leđa Maršala.

Utihnuli su Škoti na tribinama, znatno manje energije bilo je i na terenu, a onda se u finišu poluvremena, gotovo ni iz čega, stvorila atmosfera koja je dovela do erupcije oduševljenja na „Hempden“.

Dugo je trajala akcija domaćih, Hrvati su nekoliko puta izbacivali loptu van kaznenog prostora, ali se onda Mekgregor namestio i izuzetno preciznim udarcem sa 16 metara pogodio malu mrežu Livakovićevog gola u 42. minutu.

Rezultat s kraja prvog poluvremena obe selekcije za obe selekcije je značio i kraj turnira, pa su očekivano u nastavku i Hrvati i Škoti nastavili sa ofanzivnijom igrom.

Domaći su prvi i zapretili, imali su nekoliko veoma obećavajućih napada, da bi ih u 62. minutu potpuno razoružao Luka Modrić. Kapiten „vatrenih“ je dobio povratnu loptu od Matea Kovačića i sa 17 metara, udarcem spoljnim delom stopala, maestralno pogodio mrežu Škota, kojima je sudbinu zapečatio Perišić, golom glavom posle kornera sa leve strane u 77. minutu.

Hrvati su ovim trijumfom izbili na drugo mesto, zahvaljujući boljoj gol razlici u odnosu na Čehe, koji su u meču bez prevelikog rezultatskog značaja poraženi u Londonu od Engleske 1:0.

Trenutak odluke odigrao se u 12. minutu, kada je Sterling doneo „gordom albionu“ drugu pobedu na EP.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

TAGOVI:

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike