Euro 2020, 12. dan: Hrvati s drugog mesta u nokaut fazi EP, Englezi overili prvu poziciju

22.06.2021

21:10 >> 21:23

0

Selektor Hrvata Zlatko Dalić na dan utakmice bio pod baražnom vatrom medija u zemlji

Euro 2020, 12. dan: Hrvati s drugog mesta u nokaut fazi EP, Englezi overili prvu poziciju
Copyright Luka Modrić foto: Tanjug/AP Photo/Petr David Josek, Pool

Hrvati su se izdigli iznad svih problema i overili mesto u osmini finala prvenstva Evrope.

Iako je optimizam bio na najnižoj tački, ako se pogledaju naslovi u medijima, izabranici Zlatka Dalića su u odlučujućem meču grupne faze savladali Škote (3:1) pred njihovim navijačima i kao drugoplasirani tim se plasirali u nokaut fazu takmičenja.

Osim očiglednog igračkog kvaliteta na ruku im je išlo i trenutno stanje škotskog tima. U taboru domaćina više su bili zaokupljeni zdravljem fudbalera, nakon što je napadač Bili Gilmur bio pozitivan na Covid-19, nego što su razmišljali o Hrvatskoj. Problemi su im se raširili na sve strane, pa su tako jednu nespretnu objavu na Instagramu kapitena Endija Robertsona, gde se vidi kako igra stoni tenis sa zaraženim saigračem, morali da brišu sa društvenih mreža, a kasnije i da demantuju neveštim opravdanjem da na ponovljenom testiranju nijedan član ekipe nije bio pozitivan na koronavirus.

U isto vreme na Vembliju su igrali Engleska i Češka, pred poslednje kolo dve prvoplasirane ekipe. Iako su obe selekcije još ranije overile mesto u osmini finala, Englezi su minimalnom pobedom ostali na prvoj poziciji, dok su Česi zbog lošije gol razlike u odnosu na Hrvatsku završili na trećoj poziciji.

Dosad su pored njih svoja mesta obezbedili još : Italija, Belgija, Holandija, Vels, Danska, Austrija, Švajcarska, Švedska i Francuska.

Modrić najmlađi i najstariji strelac

Majstorija Luke Modrića u 62. minutu otvorila je Hrvatima vrata nokaut faze EP. Tim golom kapiten “vatrenih” je ostvario interesantan podvig. Postao je najmlađi i najstariji strelac za Hrvatsku na EURO.

Hrvati u osmini finala, Česi završili treći u grupi

Hrvatska je u osmini finala EP. U odlučujućem meču, “vatreni” su u Škotskoj bili bolji od domaće selekcije u direktnom duelu (3:1) i kao drugoplasirani iz grupe otišli u nokaut fazu EP. Pročitajte detaljnije.

Englezi su minimalnim slavljem “gurnuli” Čehe na treće mesto, zbog slabije gol razlike u odnosu na izabranike Zlatka Dalića.

Tim Hrvata za odlučujući meč sa Škotima

Pobedom protiv Škotske, Hrvatska overava mesto u nokaut fazi EP. Ovo su sastavi koji će početi meč u Glazgovu.

Englezi i Česi na Vembliju igraju meč bez briga, pošto su obe selekcije već overile plasman u nokaut fazu. Evo sastava:

Lepa vest za Španiju

Fudbaleri Španije ako žele sigurno da se plasiraju u osminu finala Evropskog prvnenstva moraju sutra da pobede Slovačku u trećem kolu grupe E. Na tom pohodu od pomoći može da bude i igranje kapitena “crvene furije” Serhija Buskeca, koji je prva dva kola preskočio zbog koronavirusa, ali se pre nekoliko dana priključio treninzima. Pročitajte detaljnije.

UEFA je politički neutralna

Nemci su hteli da protestuju protiv odnosa mađarske vlade prema LGBT zajednici, ali je UEFA rekla ne. Pročitajte sve detalje.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike