Transfer bomba u komšiluku! Gatuzo preuzeo splitski Hajduk

12.06.2024

20:36

0

Autor: D. N.

Iza sebe ima trofeje kao igrač, a odavno je u trenerskim vodama

Transfer bomba u komšiluku! Gatuzo preuzeo splitski Hajduk
Đenaro Gatuzo - Copyright Profimedia

Đenaro Gatuzo je novi šef stručnog štaba Hajduka iz Splita, zvanično je potvrđeno. Kako se dalje navodi, legendarni Italijan je sa "bilima" potpisao ugovor do leta 2026. godine, a u Split stiže sledeće sedmice na početak priprema. Tada će i zvanično biti predstavljen na "Poljudu".

U propratnom tekstu, uglavnom su informacije o karijeri Gatuza, kako igračkoj, tako i trenerskoj. Kao fudbaler je bio prvak sveta s Italijom 2006. godine, osvajač Lige šampiona sa Milanom 2003. i 2007. godine, dvostruki osvajač Serije A, UEFA superkupa i talijanskog superkupa, a jednom je osvojio Svetsko klupsko prvenstvo.

Kao trener, poslednji angažman imao je na klupi Olimpika iz Marselja, i radio je do februara. Pre toga je bio u Valensiji, Fiorentini, Napoliju i Milanu, kao i u Palermu, OFI-ju sa Krita i Pizi.

Igračku karijeru je započeo u Peruđi, a onda se preselio u Škotsku, tačnije redove Rendžersa. Onda se vratio u domovinu, zaigrao za Salernitanu, da bi 1999. godine potpisao za Milan. Za "rosonere" je igrao čak 13 sezona, a karijeru je završio u Sionu. Upravo je u švajcarskom timu i počeo da radi kao trener.

Gatuzo je sinonim za srčanost, pa se u Hajduku nadaju da će ona doneti i rezultate na terenu. Tačnije, titulu na koju čekaju još od 2005. godine.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike