Partizanov trenutak istine na Banovom brdu, Nađ je optimista: Biće nam teško onoliko koliko dozvolimo da nam bude!

16.05.2024

18:14

0

Autor: A. Š.

Trener crno-beli na konferenciji za medije uoči pretposlednjeg meča u sezoni imao predlog i za selektora Orlova Dragana Stojkovića Piksija

Partizanov trenutak istine na Banovom brdu, Nađ je optimista: Biće nam teško onoliko koliko dozvolimo da nam bude!
Albert Nađ - Copyright MN Press

Pred fudbalerima Partizana je svojevrsni trenutak istine što se tiče raspleta ovosezonske borbe u Superligi Srbije. Crno-beli su posle poraza u derbiju u prvom kolu plej-ofa ispali iz šampionske trke u kojoj su vodili više od polovine sezone, ali u završnici šampionata doveli su sebe u poziciju da im „visi“ i drugo mesto koje na leto vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona.

Zbog toga, izabranici Alberta Nađa nemaju pravo na poraz u preostala dva meča šampionata ukoliko žele da sudbinu vicešampionske pozicije drže u svojim rukama, a prvi izazov, barem na papiru, je i najveći – gostovanje na Banovom brdu protiv Čukaričkog, sa kojeg su se prethodne i ove takmičarske godine redovno vraćali pognutih glava.

- Probaćemo da srušimo tu tradiciju koja nije lepa za nas. Suočavamo se sa ekipom kojoj možda ležimo kao tim, a možda imaju i veću motivaciju protiv Partizana, što sumnjam, jer igraju za bodove i za sebe. Imali su zasluženo neke rezultate koje su igrali – rekao je Nađ uoči meča koji se igra u petak od 18.30 časova uz direktan TV prenos na Arena sport Premium1 kanalu.

- Ovo je jedno od finala, kao i prethodnih pet utakmica, koje su za nas bile finala. Idemo da igramo protiv ekipe koja ima pozitivniji skor u odnosu na nas u poslednje vreme. Izgubili smo od njih dva puta prošle sezone, pa smo završili na četvrtom mestu. Ove utakmice su nam bitne i biće nam teško na Brdu koliko mi dozvolimo da nam bude teško. Igramo protiv disciplinovane i dobre ekipe, ali verujem da možemo da napravimo rezultat.

Od kako je preuzeo dirigentsku palicu nad ekipom od Igora Duljaja, Nađ je ostvario poraz na debiju protiv Vojvodine (3:2), remi (u Kruševcu protiv Napretka 3:3) i pobedu u duelu sa lučanskom Mladosti (3:0).

- Nisam bio zadovoljan igrom protiv Lučana, a imali smo rezultat u odnosu na meč u Kruševcu, gde smo igrali dobro, a nismo dobili rezultat. Čukarički se bori za Evropu, ali mi znamo koji je naš cilj - istakao je Nađ, koji je otkrio da ni na ovoj utakmici neće moći da računa na povređenog kapitena Svetozara Markovića.

Uoči sutrašnje utakmice sa Čukaričkim Nađ je pored ostalog pričao i o golmanu Aleksandru Jovanoviću.

- Smatram da za Jovanovića ima mesta na spisku reprezentacije. Ne želim da utičem na selektora Piksija, ali ako se vode četiri golmana, ja bih vodio ovu trojicu koja su bila do sada: Rajkovića, Petrovića i Milinkovića Savića, a Jovanovića bih uz njih zvao. Doneo nam je mnogo bodova, kao i neke rezultate koje smo ostvarili - podvukao je Albert Nađ.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike