Još jedan rani odlazak iz Partizana: Jesenas je bio standardan u prvom timu, sada obe strane hoće rastanak

10.05.2024

16:40

0

Autor: P.K.

Nije zadovoljan statusom, a klub njegovim učinkom

Još jedan rani odlazak iz Partizana: Jesenas je bio standardan u prvom timu, sada obe strane hoće rastanak
Frank Kanute - Copyright MN Press

Fudbalski klub Partizan suočava se sa neizbežnom rekonstrukcijom tima, a jedno od imena koje se najčešće pominje u kontekstu odlazaka je Frank Kanute. Senegalski vezista, koji je prošlog leta potpisao ugovor do 2026. godine, napustiće izgleda Beograd ranije nego što je bilo planirano.

Nezadovoljstvo je obostrano - Partizan nije zadovoljan učinkom igrača, dok je Kanute izrazio nezadovoljstvo tretmanom u klubu. Ovi faktori ukazuju na to da će se putevi igrača i kluba uskoro razdvojiti.

Izvori bliski klubu potvrdili su za Mozzart Sport da su šanse da Kanute ostane deo crno-belih u narednom ciklusu minimalne.

Poslednji događaji samo su pojačali spekulacije o Kanuteovom odlasku. Trener Albert Nađ je nakon meča sa Napretkom nagovestio da povreda koju je Kanute prijavio pred put u Kruševac možda i nije bila opravdana.

- U utorak se požalio na bol u zadnjoj loži, iako dan ranije nismo trenirali tako da bi mogla da bude povreda - rekao je Nađ.

Kanuteova igračka minutaža u 2024. godini bila je minimalna. Na terenu se pojavio samo u dve prilike - u pobedi nad Novim Pazarom i tokom gostovanja na Banovom brdu. Njegov status u timu drastično se pogoršao u odnosu na prvi deo sezone, kada je bio redovan član startne postave.

Povreda kolena koju je Kanute zadobio na gostovanju u Nišu dovela je do toga da je više meseci bio van planova stručnog štaba. U međuvremenu, Partizan je reagovao dovođenjem Leandra Ovusua iz Gane, koji je preuzeo Kanuteovo mesto u timu.

U klubu su svesni situacije i čini se da je najbolje rešenje za obe strane da se raziđu. Kanute će tako krenuti u potragu za novom avanturom, dok će Partizan nastaviti tradiciju traženja novih rešenja na poziciji zadnjeg veznog igrača.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike