Top 5 TV prenosa ovog vikenda: Ispratite da li će MVP Jokić da vrati Denver u život, kao i završnice u Superligi i Premijeršipu

10.05.2024

09:27

0

Autor: 24sedam

Skrećemo vam pažnju i na jedan od najvećih gradskih derbija u svetu fudbala

Top 5 TV prenosa ovog vikenda: Ispratite da li će MVP Jokić da vrati Denver u život, kao i završnice u Superligi i Premijeršipu
Jokić - Copyright Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

Malo više fudbala nego košarke. Takav je "odnos snaga“" u našim preporukama za ovaj vikend. Ali taj jedan prenos košarkaške utakmice ima "težinu".

Reč je o trećem duelu polufinalne serije Zapadne konferencije NBA lige u kojoj se nadmeću Denver, novog MVP-ja, našeg Nikole Jokića i Minesota. Posle dve utakmice u Koloradu, u kojima su Vulvsi napravili dva brejka, serija se seli kod njih.

Duel u kojem će se NBA šampion potruditi da se rezultatski vrati u seriju počeće u noći između petka i subote (3.30 po srednjevropskom vremanu) uz prenos na Premiumu 1 TV Arena sport.

Ukoliko u tome ne uspeju, ne piše im se dobro, pošto će morati da "jure" 3:0. I biće na korak od eliminacije. Ali nadajmo se da do tog scenarija neće da dođe.

Istog dana, ali malo kasnije (13.30, Premium 2) čeka nas jedan od najvećih gradskih derbija u svetu fudbala. Igraće se novi "Old Firm", a ovog puta Seltik će biti domaćin Rendžersu. Svaki okršaj ostrvskih velikana izaziva veliku pažnju, ali će ovaj biti dodatno zanimljiv. Seltik je prvi sa 84 boda, dok Rendžers ima tri manje, tako da je u borbi za tron sve i dalje otvoreno.

Pred nama je meč 36. kola, a posle toga biće odigrane još dve runde, pa ćemo da vidimo ko će biti prvak. Prethodne dve, Seltik je bio šampion.

Kada je reč o nedelji, u centru pažnje biće dueli Superlige i to utakmice Crvene zvezde i Partizana. Već se zna da su crveno-beli odbranili titulu, ali je za preostala mesta koja vode u Evropu borba neizvesna. Zvezda je u sredu pobedila Mladost, a Partizan odigrao nerešeno sa Napretkom.

MN Press
 

Posle 34 kola, drugoplasirani crno-beli imaju 71 bod, dva više od TSC-a. Na četvrtom mestu je Radnički 1923 sa 59, a Čukarički je peti sa 57.

Tako da vam preporučujemo okršaj Partizana i Mladosti (16.30, Premium 1) i Zvezde i Radničkog koji će takođe na Premiumu 1 početi u 18.30.

MN Press
 

Naravno, i ostale mečeve Superlige možete da pratite na kanalima TV Arene. U plej-of grupi istog igraće još i TSC - Čukarički (14.30, Premium 1) i Vojvodina - Napredak (19.30, Premium 2).

I još jedna preporuka za kraj. Reč je o okršaju dva velika imena engleskog i evropskog fudbala. Iako položaj na tabeli to ne pokazuje, po imenima je duel Mančester junajteda i Arsenala vredan pažnje. Jer se ekipa Erika ten Haga nalazi u velikoj krizi i na osmom je mestu sa 54 boda. Za razliku od "đavola", tim Mikela Arterte je i dalje u trci sa Mančester sitijem za tron. 

Arsenal ima 83 boda iz 36 utakmica, a Siti bod manje, ali iz 35 mečeva. Tako da je sve u rukama "građana" koji i brane tron. Duel na "Old Trafordu" će početi u nedelju u 17.30 na Premiumu 2, ali ako želite da u potpunosti ispratite dešavanja u Premijer ligi skrećemo pažnju i na okršaj Fulama našeg Saše Lukića i Sitija u subotu, od 13.30 na Premiumu 1.

Tako da ko voli sport, ni ovog vikenda neće da bude dosadno.

 

Top 5 TV prenosa ovog vikenda:

Subota (3.30) Minesota - Denver (TV Arena sport - Premium 1)

Subota (13.30) Seltik - Rendžers (TV Arena sport - Premium 2)

Nedelja (16.30) Partizan - Mladost (TV Arena sport - Premium 1)

Nedelja (17.30) Mančester junajted - Arsenal (TV Arena sport - Premium 2)

Nedelja (18.30) Crvena zvezda - Radnički 1923 (TV Arena sport - Premium 1)

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike