Top 5 TV prenosa ovog vikenda: U Premijer ligi borba za tron i dalje traje, a i u Primeri i Seriji sigurno neće biti dosadno

03.05.2024

09:39

0

Autor: 24sedam

Real i Inter su već prvaci, ali se u Engleskoj još ništa ne zna

Top 5 TV prenosa ovog vikenda: U Premijer ligi borba za tron i dalje traje, a i u Primeri i Seriji sigurno neće biti dosadno
Premijer liga - Copyright AP Photo/Dave Thompson

Ovog vikenda neće biti utakmica Superlige u kojoj je Crvena zvezda odbranila titulu, kao ni onih u AdmiralBet ABA ligi u kojoj se igraju polufinala, a razlog je dobro poznat - Vaskrs. Tako da će naše preporuke za televizijske prenose biti vezane za tri od pet najkvalitetnijih liga Evrope. To su Premijer liga, Serija A i Primera.

Krenućemo od subote i od najzanimljivije lige. U Italiji se zna da je prvak Inter, a u Španiji je to Real Madrid. Ali se i dalje ništa ne zna u Engleskoj. Arsenal je i dalje prvi sa 80 bodova iz 35 utakmica, dok branilac titule, Siti ima 79 iz 34 meča. Liverpul je treći sa 75, a odigrao je utakmica, koliko i "tobdžije" iz Londona.

Tako ćete u subotu od 13.30 imati priliku da gledate okršaj Arsenala i Bornmuta, a od 18.30 Sitija i Vulvsa. Za očekivati je da ekipe Mikela Artete i Pepa Gvardiole upišu pobede, jer sve drugo bi bila senzacija. Oba meča možete da pratite na Premiumu 1 TV Arena sport.

Istog dana, u 18.30 (Premium 2) počeće i okršaj Barselone i Đirone. Kao što je rečeno, titula je već u Madridu, ali nas očekuje duel dva katalonska tima, koja su u samom vrhu tabele. Barsa je druga sa 73 boda, dok je najprijatnije iznenađenje ove sezone i dalje prati u stopu. Đirona ima samo dva boda manje, pa je ovo ujedno i borba za drugu poziciju.

U nedelju (17.30, Premium 1), na "Enfildu" Liverpulu će gostovati Totenhem koji je sinoć izgubio od Čelsija sa 2:0. Tako da su sada "pevci" skoro sigurno van konkurencije za Ligu šampiona. Ali pošto teorijske šanse i dalje postoje, nema sumnje da će tim Endža Postekoglua da "grize". To će da rade i "crveni" Jirgena Klopa jer oni i dalje u teoriji imaju šansu za titulu. Šansa je mala, ali ipak postoji.

I za kraj ove najave, preporučujemo meč Serije A. između Rome i Juventusa naših Dušana Vlahovića i Filipa Kostića. Prilično je sigurno da će "bjankoneri" sledeće sezone igrati u elitnom UEFA takmičenju, dok "vučica" i dalje mora dobro da se potrudi.

Podsetimo, Roma je sinoć poražena od Bajera u Ligi Evrope.

I još jedna preporuka, van pomenutih pet, a to je gradski derbi, Čelsija i Vest Hema. I sve to u  nedelju, od 15 časova na Premiumu 1.

Top 5 TV prenosa ovog vikenda:

Nedelja (13.30) Arsenal - Bornmut (TV Arena sport - Premium 1)

Subota (18.30) Mančester siti - Vulverhempton (TV Arena sport - Premium 1)

Subota (18.30) Đirona - Barselona (TV Arena sport - Premium 2)

Nedelja (17.30) Liverpul - Totenhem (TV Arena sport - Premium 1)

Nedelja (20.45) Roma - Juventus (TV Arena sport - Premium 2)

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike