Skandal trese škotski fudbal! Sudiji iz "Old Firma" stigle preteće i uvredljive poruke (FOTO)

11.04.2023

13:21

0

Autor: D. N.

U poslednjem izdanju derbija Glazgova slavio je Seltik koji ima 12 bodova prednosti, a sporan je bio poništeni gol

Skandal trese škotski fudbal! Sudiji iz "Old Firma" stigle preteće i uvredljive poruke (FOTO)
Džonston i Tilman u utakmici Seltik - Rendžers - Copyright Tanjug/Jane Barlow/PA via AP

Pre nekoliko dana odigran je jedan od najpoznatijih fudbalskih gradskih derbija. U poslednjem izdanju "Old Firma" Seltik je pobedio Rendžers sa 3:2, a nakon meča sudija Kevin Klensi je dobio preteće poruke putem elektronske pošte.

Da su poruke stigle potvrdio je i Ijan Maksvel, izvršni direktor Škotske fudbalske asocijacije (SFA).

- Poruke koje je dobio su daleko iznad kritika njegovih odluka. Neke od njih su potencijalno krivično delo, a uključuju i pretnje i uvrede koje su upućene Kevinu, ali i porodici. Obratili smo se policiji, a ovakvo ponašanje smo najoštrije osudili. Takođe, objavljivanje privarnih podataka može da izazove stres.

 

 

Fudbal je naš nacionalni sport i on unapređuje i spasava živote. Bez sudija nema ni igre, a o odlukama će se uvek pričati, bez obzira da li VAR postoji ili ne postoji. Ali zbog toga ne smemo da dozvolimo da se ugrozi sigurnost sudije i njegove porodice - kazao je Maksvel.

Golovima Kjogoa Furuhašija (dva) i Žote, Seltik je došao do viška od 12 bodova i tako se učvrstio na čelu tamošnje Premijer lige. Ali su se igrači Rendžersa bunili jer je gol Alfreda Morelosa poništen. Klensi je odlučio da se gol poništi jer je po njemu svemu prethodio prekršaj. Kasnije se oglasio i Rendžers koji je "bio zapanjen odlukom SFA da podrži sudiju, kada su zatražili objašnjenje".

Ali su pretnje osudili.

- Rendžers najoštrije osuđuje bilo kakvo maltretiranje sudije ili zvaničnika u utakmici. Naša strast je vezana za igru, ali targetiranje ili vređanje sudija ne može da se toleriše - saopšteno je iz PR službe "policajaca".

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike