Tuče, hapšenja, haos na tribinama i remi Zvezde i Partizana! Na današnji dan odigran je 124. "večiti derbi" (FOTO/VIDEO)

23.04.2024

06:50

0

Autor: D. N.

Na današnji dan odigran 124. večiti derbi

Tuče, hapšenja, haos na tribinama i remi Zvezde i Partizana! Na današnji dan odigran je 124. "večiti derbi" (FOTO/VIDEO)
Copyright MN Press

Danas je godišnjica 124. "večitog derbija" koji se nažalost pamti po velikim neredima na tribinama stadiona Crvene zvezde. Na današnji dan 2005. godine rezultat je bio 1:1, ali je kao što je rečeno sve bilo u senci nasilja između navijača Zvezde i Partizana.

U incidentima je povređeno nekoliko navijača i policajaca, ali, srećom, nije bilo težih posledica. Beogradska policija je privela 67 osoba zbog učešća u tučama pre, za vreme i posle utakmice. Bilo je i 11 uništenih vozila, od kojih je deset bilo u vlasništvu MUP-a. Zbog tuče su uhapšena i 24 maloletnika.

Neredi su počeli tokom drugog poluvremena, kada je jedan od navijača sa crno-belim obeležjima, ukrao rivalu navijački transparent i počeo da trči atletskom stazom.

Potom su Zvezdini navijači sa severa, preskočili ogradu i prešli na istočnu tribinu, gde je usledio i sukob navijačkih grupa. Počelo je gađanjem stolicama, pa bakljama, da bi na kraju žandarmerija na kraju smirila situaciju, ali kako je rečeno bilo i hapšenja.

Kada je reč o samoj utakmici, na tribinama je bilo oko 35 hiljada gledalaca, a ovaj derbi igran je na sedam kola pre kraja. Crveno-beli na čijoj je klupi bio Ratko Dostanić su u tom trenutku zaostajali pet bodova. Zbog toga im je pobeda bila neophodna, kako bi smanjili prednost crno-belih koje je vodio Vladimir Vermezović.

Zvezda je povela već u 12. minutu, kada je Marko Pantelić iskoristio asistenciju kolege iz napada, Nikole Žigića.

Samo deset minuta kasnije, usledilo je izjednačenje, a i ispostavilo se i konačan rezultat. Posle slobodnog udarca Simona Vukčevića, Nenad Đorđević je glavom poslao loptu u mrežu Ivana Ranđelovića.

Takođe, krajnji ishod meča, ostao je u senci povrede Dušana Baste, kome je u duelu sa Albertom Nađom stradala ruka.

Inače, te sezone je prvak bio Partizan.

Pogledajte i najvažnije detalje:

Crvena Zvezda: Ivan Ranđelović, Dušan Basta, Aleksandar Luković, Slavoljub Đorđević, Milan Biševac, Nenad Kovačević, Vladimir Mudrinić, Boško Janković, Radovan Krivokapić, Nikola Žigić i Marko Pantelić.

Igrali su još Milan Dudić, Marko Perović i Dragan Bogavac.

Partizan: Ivica Kralj, Simon Vukčević, Zoran Mirković, Nenad Brnović, Nenad Đorđević, Obiora Odita, Ifeani Emeghara, Ivan Tomić, Saša Ilić, Nemanja Rnić i Albert Nađ.

Igrali su i Miroslav Radović i Pjer Boja.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike