Zvezda i Partizan podelili bodove, titula je zato bila crveno-bela! Čak četiri tima jurila trofej do poslednje utakmice! (VIDEO)

03.04.2024

07:07

0

Autor: G. F.

Gol Dragiše Binića posle 105 sekundi utakmice, kako se ispostavilo, uticao je na ishod šampionata

Zvezda i Partizan podelili bodove, titula je zato bila crveno-bela! Čak četiri tima  jurila trofej do poslednje utakmice! (VIDEO)
Binić slavi vodeći gol - Copyright MN Press

Fudbalska sezona 1987/88 pamti se kao jedna od uzbudljivijih i rešena je u poslednjem kolu.

Titulu je osvojila Crvena zvezda sa bodom više od Partizana i tri više od Veleža i zagrebačkog Dinama. A do tog presudnog boda stigla je remijerm (2:2) na gostovanju Sutjesci i to prvim golom Vladana Lukića u crveno-belom dresu, tri minuta pre kraja susreta.

Ali, pitanje osvajača titule, ispostaviće se rešeno je jednim drugim golom. Onim koji je postigao Dragiša Binić u 82. večitom derbiju, koji je odigran na današnji dan 1988. godine.

 

 

Samo 105 sekundi bilo je potrebno brzonogom krilu Zvezde da matira golmana Branislava Đukanovića. Crveno-beli su vodili do 70. minuta kada je Vladislav Đukić postavio konačnih 1:1. Bod je na kraju prvenstva bio slađi Zvezdi jer je baš taj jedan bio potreban za titulu koju je branio upravo Partizan.

Zvezdaši ovu sezonu pamte i po tome što su iz kluba otišli Milan Janković, Marko Elsner i Milivoj Bračun, a dovedeni su Refik Šabanadžović, Robert Prosinečki i Dragiša Binić.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike