Godišnjica jednog od najlepših golova koji je Zvezda dala Partizanu! Pobeda crveno-belih i Robijev gol sa Autokomande! (VIDEO)

16.03.2024

06:57

0

Autor: G. F.

Na današnji dan odigran je 86. večiti derbi

Godišnjica jednog od najlepših golova koji je Zvezda dala Partizanu! Pobeda crveno-belih i Robijev gol sa Autokomande! (VIDEO)
Duel Prosinečkog i Kljajevića - Copyright MN Press

Postoje fudbalske utakmice koje se pamte i one koje brzo odu u zaborav. Slično je i sa večitim derbijem Crvene zvezde i Partizana.

Glavna razlika je u tome što oni koji ostanu upamćeni, ostanu to za sva vremena.

Jedan takav odigran je na današnji dan 1990. godine. Bio je 86. po redu, a na stadionu Partizana slavila je Crvena zvezda sa 2:0.

Poveli su gosti već u 10. minutu golom Darka Pančeva. Nadmašio je makedonski as danas već zaboravljenog Miloja Kljajevića u skoku i iz dva puta uspeo da savlada golmana crno-belih Gorana Pandurovića.

I možda ovaj derbi ne bi ostao toliko upamćen da nije detalja iz 19. minuta i gola za vođstvo Zvezde od 2:0, što je bio i konačan rezultat.

Bio je to jedan od najlepših golova koje je Crvena zvezda dala Partizanu. Autor ovog remek-dela je Robert Prosinečki, inače asistent kod prvog gola na utakmici.

Popularni Žuti je najpre pokazao umeće u duelu sa tadašnjim reprezentativcem iz redova Partizana Vujadinom Stanojkovićem, a onda sa 30-ak metara iskosa ispali projektil koji nije bilo moguće zaustaviti.

Ovaj pogodak odmah je prozvan "gol sa Autokomande" i kao takav se pamti i dan danas.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike