Gospodin Alonso objasnio zašto je odbio Liverpul i Bajern: Posao nije završen, osećam da je ovo pravo mesto

29.03.2024

18:40

0

Autor: P.K.

Jurili ga najveći, ali on neće nikuda posle istorijske sezone

Gospodin Alonso objasnio zašto je odbio Liverpul i Bajern: Posao nije završen, osećam da je ovo pravo mesto
Ćabi Alonso - Copyright Tanjug/Tom Weller/dpa via AP

Ćabi Alonso je zvanično potvrdio najave da ostaje u Bajer Leverkuzenu i sledeće sezone, kao i da neće preuzimati Liverpul niti Bajern Minhen.

Nekadašnji prvotimac Liverpula i Bajerna je sa 42 godine prvi put postao trener seniorskog tima i sa Bajerom je potpuno opčinio Evropu, jer ne samo da je najboljem putu da osvoji titulu i prekine 11-godišnju dominaciju Bajerna, nego vrlo lako može i da odigra sezonu bez poraza.

A sve to uz baš lepu i efikasnu igru.

Nije ni čudo onda što ga svi jure. Ali, on je jasno rekao da ne mrda nigde, kao i da su sva ta nagađanja mogla da naprave smetnju u osvajanju titule.

- Bilo je mnogo spekulacija oko moje budućnosti, a mi smo bili zauzeti i koncentrisani i hteli samo da iskoristimo reprezentativnu pauzu da malo bolje razmislim. Imao sam vrlo dobar sastanak sa upravom i odlučio sam da ostanem u Bajer Leverkuzenu. Osećam da je ovo pravo mesto da se razvijam kao trener. Treba da imam osećaj, a trenutno osećam da je ovo pravo mesto. Poj posao ovde nije gotov.

Odmah je dodao:

- Ja sam mlad trener, ali treba da imam osećaj da je nešto na mesto i sada osećam da je ovo pravo mesto. Hvala upravi i klubu, bili su puni podrške.

Alonso je posebno istakao da oseća kako ga u Leverkuzenu cene.

- Zaista osećam poštovanje na svim nivoima kluba. Navijači su nam dali veliku podršku i ove i prošle godine u teškim trenucima i ja to osećam. Imamo svaki razlog da sanjamo da možemo da imamo sjajnu sezonu. Zaista se trudimo da dođemo dotle. Sjajni stručni štab mi svakodnevno pomaže da bolje radimo, da se pripremimo i unapredimo tim.

Naravno, ničeg ne bi bilo bez njih:

- Igrači. Naravno, igrači, dali su mu toliko mnogo razloga da nastavim da verujem u tim i u posvećenost, želju, glad za sjajnom sezonu. Hoću da im pomognem, hoću da pomognem timu, hoću da pomognem mladim igračima da se razvijaju i ako sam deo tog procesa, srećan sam. Kad sam sve to sabrao, doneo sam ovu važnu odluku i ubeđen sam da je ona ispravna. Radostan sam. Još sam mlad i vreme će pokazati, ali sada se tako osećam.

Ćabi Alonso, uzor, primer i gospodin kao i uvek, i tokom igračke karijere i sada kao trener.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike