Partizanu pomoć od države u minut do 12! Crno-beli dobili finansijsku podršku za izlazak u Evropu!

29.03.2024

17:35

0

U kasu kluba iz Humske slilo se 3,2 miliona evra

Partizanu pomoć od države u minut do 12! Crno-beli dobili finansijsku podršku za izlazak u Evropu!
Miloš Vazura i Milorad Vučelić - Copyright MN Press

Kao i gotovo svake godine u poslednjoj deceniji, Partizan trči veliku trku s vremenom u obezbeđivanju UEFA licence neophodne za izlazak u Evropu. Ništa drugačije nije ni ove sezone, s obzirom da crno-beli imaju rok do 31. marta da „očiste papire“, a situacija u klupskoj kasi ne dopušta da se taj posao završi bez drame.

A, kao i svake godine, kada je stani pani, u pomoć priskače država. Tako je bilo i ovoga puta, pošto je na Partizanov račun FSS uplatio 3,2 miliona evra, koji je prethodno nacionalnoj kući fudbala uplatila Vlada Republike Srbije, piše „Sportski žurnal“.

- Partizan je od države tražio pet miliona evra da bi zatvorio finansijsku konstrukciju i u poslednji trenutak zadovoljio kriterijume za dobijanje „evropske vize“. Vlada Republike Srbije kao i prošle godine poslala je crno-belima 3,2 miliona evra, po nekim informacijama - dovoljno za rešavanje većeg dela problema odnosno plaćanja dugovanja dospelih za naplate. Kako će rukovodstvo Partizana rešiti ceo problem – ostaje da se vidi, ali, vremena nema previše – rok je 31. mart – piše beogradski list.

Žurnal na kraju podseća da je komisija za licenciranje klubova FSS pod UEFA monitoringom, te da je u obavezi da izda ili odbije izdavanje licence srpskim klubovima zainteresovanim za igranje na evropskoj sceni. U slučaju da se FSS ogreši na bilo koji način o propise UEFA za izdavanje licence, zaprećene kazne su drakonske.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike