Srbija posle bolnog poraza ima šansu za iskupljenje! Moramo da izvučemo pouke! (VIDEO)

23.03.2024

14:52

0

Autor: D. N.

I dalje se priča o prestrogom isključenju Milana Gajića

Srbija posle bolnog poraza ima šansu za iskupljenje! Moramo da izvučemo pouke! (VIDEO)
Copyright MN Press

Fudbalska reprezentacija Srbije ostavila je loš utisak u prijateljskoj utakmici u Moskvi, pošto je izgubila od Rusije sa čak 4:0. Sada ekipa koju prevodi selektor Dragan Stojković Piksi ima priliku za popravni.

Za ponedeljak je zakazan duel u Larnaki, protiv domaćina, nacionalnog tima Kipra. Ka "rajskom ostrvu", ekspedicija Srbije kreće sutra.

- Iskreno, zaboleo nas je ovaj poraz, naravno nismo ga očekivali, išli smo sa namerom da pobedimo tu utakmicu, nema veze da li je prijateljska ili je kvalifikaciona.

Uvek idemo na pobedu, šteta što su se stvari tako izdešavale, moramo što pre da izvučemo pouke, da vidimo šta nije bilo kako treba i već na sledećoj utakmici da pokazemo drugo lice - kazao je Mijat Gaćinović koji se kao i svi akteri meča osvrnuo na detalj koji je odredio dalji tok utakmice.

Čak i selektor "zbornaje" Valerij Karpin je priznao da je Milan Gajić prestrogo isključen.

- Slažem se, naravno, sigurno da je uticalo. Ne treba sada o tome mnogo pričati, treba da vidimo šta možemo da radimo bolje i da se skoncentrišemo na te stvari.

"Orlova" sve više u Grčkoj

Nemanja Maksimović je potpisao za Panatinaikos, pa je srpska kolonija u grčkom prvenstvu je sve veća?

- Da, stiže i Maksa, koji mi je jako dobar prijatelj. Žao mi je što nećemo igrati za isti tim ali biće dobre borbe.

Ostaje žal zbog dve šanse, prve Luke Jovića, i druge kada je upravo Gaćinović bio neprecizan u pokušaju makazica.

- Probao sam da završim na vreme, jer sam video da golman istrčava i da nemam vremena da sačekam da lopta padne, pokušao sam da postignem gol makazicama. Trebao sam da pogodim mrežu jer sam bio blizu ali nije bila baš laka situacija. Mislim ipak da sam mogao da postignem gol.

Sledi Kipar i prilika za iskupljenje...

- Jesmo, naravno, mislim nikome nije drago kad se ovako nešto desi, pokušavamo da vidimo šta su razlozi tih stvari koje su se desile i da izvučemo pouke, pokažemo već od danas na treningu, pogotovo na Kipru, drugo lice, u puno boljem svetlu.

Bilo je i priče o baražu za EURO 2024 u Nemačkoj. Bosna i Hercegovina nije uspela da eliminiše Ukrajinu?

- Bilo bi nam draže da su prošli, bili su blizu, ali šteta u zadnjim minutama su primili jedan, pa onda drugi gol. Baš šteta - kazao je Gaćinović i za kraj odgovorio na pitanje da li ga lično "trese"  groznica Evropskog prvenstva?

- Ima još dosta vremena, sad su u fokusu pripremne utakmice, mislim da smo skoncentrisani uvek na sledeću utakmicu, tako da ima vremena - zaključio je Gaćinović.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike