Zvezda bila na korak od pobede, a onda je na scenu stupio "doktor Mo"! Na današnji dan odigran 135. "večiti derbi"! (FOTO/VIDEO)

28.02.2024

09:13

0

Autor: D. N.

Crveno-beli su dugo vodili, a crno-belima kasnije nije priznat gol

Zvezda bila na korak od pobede, a onda je na scenu stupio "doktor Mo"! Na današnji dan odigran 135. "večiti derbi"! (FOTO/VIDEO)
Copyright MN Press

Tačno na današnji dan, pre 15 godina fudbaleri Partizana i Crvene zvezde odigrali su 135. "večiti derbi". Na kraju duela u Humskoj bilo je 1:1, a zadovoljniji su bili crno-beli, pošto su crveno-beli bili veoma blizu trijumfa. Ali je u sudijskoj nadoknadi pogodio Almami Moreira, za konačan rezultat.

Tada su crno-beli, predvođeni Slavišom Jokanovićem povećali prednost u odnosu na drugoplasiranu Vojvodinu na četiri boda, pošto su Novosađani poraženi u Kruševcu od Napretka. Zvezda koju je sa klupe vodio Čedomir Janevski je bila treća sa sedam bodova manje od najvećeg rivala.

Na kraju sezone 2008/09, Partizan je osvojio titulu sa 80 bodova. Vojvodina je bila druga sa 61, a Zvezda treća sa 59.

Vratimo se utakmici.

Posle šanse Lamina Dijare u 9. minutu i odbrane Saše Stamenkovića, crveno-beli su napadali i imali inicijativu. Pa je u 39. minutu, posle centaršuta kapitena Nenada Milijaša, loptu glavom u mrežu prosledio zimsko pojačanje Đorđe Tutorić.

U drugom poluvremenu, situacija na terenu se promenila. Jokanović je uveo Miloša Bogunovića i Nemanju Tomić umesto Ljubomira Fejse i Nikole Vujovića. Posle pokušaja Žuke iz daljine, u 72. minutu Dijara je posle kontre ubacio loptu u šesnaesterac do Moreire, koji je sa oko pet metara promašio gol. Onda je Nenad Đorđević u 79. minutu iz slobodnog udarca sa oko 30 metara pogodio prečku.

Tada je za Zvezdu igrao kasniji napadač Partizana, Kleo. Brazilac je nedugo zatim glavom loptu poslao tik pored gola.

U 85. minutu, sporna situacija. Vašington je glavom spustio loptu Bogunoviću, a ovaj iskosa uputio šut ka golu. Procena sudije Dragomira Stankovića je da lopta nije prešla gol liniju, iako je ponovljeni snimak pokazao da jeste.

Stanković je meč produžio za šest minuta, a Partizan je do izjednačenja došao u poslednji čas. Akciju je počeo golman Darko Božović, koji je dugom loptom pronašao Dijaru. Senegalac je spustio Moreiri na oko 18 metara, koji je plasirao loptu u gornji ugao. Stamenković se bacio, ali loptu nije uspeo da stigne.

I ubrzo je bio i kraj tog derbija.

Pogledajte najvažnije detalje.

Partizan - Crvena zvezda 1:1

Moreira 90+5 - Tutorić 39

Sudija: Dragomir Stanković

Partizan: Božović, Stevanović, Đorđević, Knežević, Obradović, Fejsa (46. Tomić), Žuka, Vujović (46. Bogunović), Moreira, Ljajić (81. Vašington), Dijara.

Crvena zvezda: Stamenković, Ninkov, Pejčinović, Tutorić, Tomović, Ninkov, Isah, Lazetić (Parker 63), Milijaš (86. Bogdanović), Koroman, Umaru (78. Šišić), Kleo.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike