Nismo izgubili Pavlovića, jer ga nismo ni imali! Piksi progovorio o gorućim temama i poručio Svilaru - Neće biti pozivan!

18.03.2024

12:40

0

Autor: A. S.

Selektor je imao velikih problema prilikom sastavljanja spiska za duele sa Rusijom i Kiprom

Nismo izgubili Pavlovića, jer ga nismo ni imali! Piksi progovorio o gorućim temama i poručio Svilaru - Neće biti pozivan!
Dragan Stojković Piksi - Copyright MN Press

Protekli dani u fudbalskom savezu Srbije bili su naročito interesantni. Velika prašina podigla se oko odluke Mileta Svilara da ne brani za Srbiju, kao i mladog Aleksandra Pavlovića, koji se odlučio za debi za Nemačku.

U javnosti je bilo raznih, polovičnih priča, a na današnjoj konferenciji za medije selektora Dragana Stojkovića Piksija, razjašnjene su mnoge dileme.

- Već znate o čemu se radi. Sportski direktor Rome nas je obavestio da ne želi više da brani za Srbiju, mada ne znam ni kad je branio, branio jednom. Nismo izgubili ništa. Njegova odluka. Poštujem je. Neće biti pozivan naravno i ne ulazim u razloge - objasnio je Stojković i dotakao se priča o Veljku Birmančeviću, kao i izgubljenoj "bici" za Aleksandra Pavlovića:

- Nije sporno da Birmančević bude na širem spisku, pitanje je da li može da bude na užem spisku, da budem iskren. Konačni spisak je najvažniji, na širi spisak mogu da stavim i 50 igrača. Birmančević je debitovao protiv Katara u Debrecinu i poznati su mi njegovi kvaliteti. On treba samo da nastavi da igra dobro, biće na radaru naravno - kazao je Stojković, a zatim spomenuo slučaj Pavlovića.

- Njegovo ime je zapisano pre dve godine. Nije neko koga ne znamo. Nije imao seniorski staž. Došli smo u ovu situaciju da po meni ne treba da se ljutimo niti možemo. Pokušali smo sve. Sa ocem Dejanom smo od decembra u kontaktu, kasnije se uključio i njegov menadžer Diter Henes, a i sam Aleksandar. Bio sam spreman sada da ga zovem, ali po dogovoru koji smo imali ostavili smo da se to reši posle Evropskog prvenstva i to je to.

Pretpostavljam da je pritisak bio veliki i da je Nagelsman morao da ga zove sad. Ne mislim da je tačna konstatacija: Izgubili smo Pavlovića. Jer ga nikada nismo ni imali. Uradili smo sve što smo mogli, ali jednostavno on je odlučio tako i poštujemo i želimo mu sve najbolje - istakao je Piksi.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike