Svilar sve šokirao! Želi da promeni reprezentaciju, odbio da brani za Srbiju!

08.03.2024

10:55

0

Autor: A. S.

Ovo je malo ko mogao da predvidi

Svilar sve šokirao! Želi da promeni reprezentaciju, odbio da brani za Srbiju!
Mile Svilar - Copyright tanjug/Alberto Mariani/LaPresse via AP

Mladi srpski golman Mile Svilar, prema pisanju domaćih medija, više ne želi da nastupa za reprezentaciju Srbije!

24-godišnji golman Rome je navodno poručio čelnicima saveza da ne želi da se pojavi na narednom okupljanju nacionalnog tima. Kako prenosi Informer, Svilar je preko direktora Rome poručio savezu da želi da promeni reprezentaciju.

Svilar se našao na spisku selektora Dragana Stojkovića Piksija za prijateljske mečeve sa Rusijom u Moskvi 21. marta i četiri dana kasnije protiv Kipra u Larnaki, ali evidentno nije prvi izbor u jakon konkurenciji - Vanja Milinković Savić iz Torina, Predrag Rajković iz Majorke i Đorđe Petrović iz Čelsija, pa je prema rečima izvora Informera obavestio je ljude iz Saveza da neće doći na okupljanje.

- Za sada je u Savez stiglo samo usmeno obaveštenje. Pozvao je direktor Rome generalnog sekretara Jovana Šurbatovića i saopštio mu da igrač neće da dođe na ove pripreme i prijateljske mečeve.Objasnio je da je Svilar nezadovoljan i da želi da promeni reprezentaciju. Dugo je do okupljanja, ima još nedelju dana, pa se možda nešto i promeni, ali kako sad stvari stoje, on je završio sa Srbijom - objasnio je izvor.

Navodno je generalni sekretar FSS-a, Jovan Šurbatović, o tome obavestio ljude iz sportskog sektora, ali ih nije naročito dotaklo.

- Selektor Stojković je rekao da mu Svilar svakako ne bi sad branio, a verovatno ni u skorijoj budućnosti. Tu je Vanja kao prvi golman, Rajković je takođe odličan i na njega može da računa, a u budućnosti se pravi prostor i za Đorđa Petrovića iz Čelsija. Ako se bude pravilno razvijao, smeši mu se velika karijera - zaključuje izvor ovog portala. 

Inače, FIFA je promenila pravila, pa ukoliko je neki igrač debitovao za reprezentaciju, može da promeni nacionalni tim ukoliko je nastupio na manje od tri meča, što je slučaj sa Svilarom, koji je za Srbiju nastupao u prijateljskom meču protiv Katara 2021. godine.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike