Top 5 detalja 25. kola: Partizan skinut sa vrha, Zvezda zahvalna na poklonu, šta tek radi Radnički!

14.03.2024

13:27

0

Zanimljivi su dani u Šumadiji

Top 5 detalja 25. kola: Partizan skinut sa vrha, Zvezda zahvalna na poklonu, šta tek radi Radnički!
Fudbaleri Partizana u razgovoru sa arbitrima meča - Copyright MN Press

Fudbal se vratio domaćim terenima, i kao po navici, očekivalo se da večiti derbi u prethodnom kolu reši sva pitanja. Ali, po nekom pravilu, titule se i dobijaju i gube protiv uslovno rečeno manjih i slabijih ekipa, pa je zato nakon 25. kola, velika prašina u domaćem šampionatu.

Vanredno 25. kolo igralo se u sredu, a Partizan je taj oko koga se vrte sve priče.

Poraz Partizana

Dočekali su crno-beli ekipu Napretka sa velikim problemima, ali željni da nastave niz dobrih rezultata i sačuvaju prvo mesto. Međutim, Andrija Majdevac je mislio drugačije i pogotkom u prvom delu igre doneo radost ne samo u Kruševcu, već i na drugoj strani Topčiderskog brda. Jednu veliku pobedu Kruševljani su nagovestili još na susretu prošlog kola, kada su remizirali sa TSC-om, a tri boda protiv crno-belih samo su dokaz dobrog perioda.

Međutim, iz tabora domaćina, bili su prilično ljuti nakon meča. Žalili su se na suđenje zbog potencijalnog prekršaja na Leonardu Ovusuu, koji je prethodio golu, ali i zbog nedosuđenog penala na Nemanji Nikoliću.

Da li je bilo prekršaja ili nije, procenite sami, ali sudija se nije oglasio.

 

 

Povratak Zvezde na prvo mesto

Crvena zvezda je u tekuću sezonu ušla sa velikim ambicijama, što se moglo videti i po stvaranju tima i dovođenju Baraka Bahara na mesto trenera. Ali, nisu krenuli kako su želeli, došlo je do neočekivanih kikseva, a Partizan je zauzeo vodeće mesto.

FK Crvena zvezda
 

 

Nakon 25. kola i ta situacija se promenila, pa će ekipa Vladana Milojevića nakon trijumfa nad niškim Radničkim, imati priliku da sa prvog mesta uđe u borbu za sedmu titulu u nizu, u domaćem šampionatu.

Radnički i Feđa Dudić

Preporodio je Feđa Dudić Radnički i od prosečne ekipe iz sredine tabele načinio ekipu koja juri Evropu. Konačno se u domaćem šampionatu razigralo nekoliko timova koji imaju potencijal i želju da se nadmeću sa vodećima, a Kragujevčani su jedni od njih.

Juče su na svom terenu nastavili niz pobeda - čak sedam, i sa tri gola u mreži poslali Železničar nazad za Pančevo.

Majstorija Luke Adžića i odlazak Gordana Petrića

Proteklo kolo bilo je turbulentno i na Brdu. Čukarički i Spartak su podelili bodove, 2:2, iako je domaćin imao prednost od 2:0 i to nakon majstorije Luke Adžića, koji je oba pogotka postigao direktno iz kornera. Nešto što se ne viđa na domaćim terenima tako često, a istini za volju ni na inostranim, eventualno možda u Brazilu.

A taj remi u duelu sa Subotičanima, koštao je Gordana Petrića posla. Tek što je stigao na Brdo, čuveni fudbaler Partizana se već pakuje.

TSC na pravom koloseku

Da li je remi sa Napretkom u prošlom kolu bio slučajnost? Ekipa Žarka Lazetića ima evropske ambicije i ne odustaje od vodećih pozicija na tabeli Superlige, pa je tako za gubljenje bodova u Kruševcu, platila ekipa lučanske Mladosti - 4:1.

Topolčani su se ovom pobedom vratili na treće mesto.

Rezultati 25. kolo Superlige

Utorak

TSC - Mladost 4:1

Novi Pazar - Voždovac 2:2

Čukarički - Spartak 2:2

Javor - Radnik 2:1

IMT - Vojvodina 1:3

Sreda

Radnički 1923 - Železničar 3:0

Partizan - Napredak 0:1

Radnički - Crvena zvezda 0:2

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike