Šok u Humskoj i poraz Partizana! Imaće crno-beli svašta da kažu na račun suđenja, ali ovako se do titule ne stiže!

13.03.2024

18:59

0

Autor: G. F.

Biće buke zbog odluke da se ne dosudi penal domaćinu u Humskoj

Šok u Humskoj i poraz Partizana! Imaće crno-beli svašta da kažu na račun suđenja, ali ovako se do titule ne stiže!
Partizan - Napredak - Copyright MN Press

Fudbaleri Partizana poraženi su od Napretka sa 1:0 i tako potencijalno prosuli prednost u odnosu na Crvenu zvezdu.

Strelac jedinog gola bio je Andrija Majdevac u prvom poluvremenu, a mnogo će buke biti oko odluke sudije da ne dosudi penal za Partizan u nastavku utakmice.

Partizan je krenuo agersvino od samog starta i već psole 6 minuta mogao da povede, ali je golman gostiju Savić, uz pomoć svojih saigrača iz odbrane, tri puta uspeo da osujeti pokušaje Baždara. kako je vreme domicalo, tako su se gosti oslobađali pritiska, pa čak i pretili crno-belima.

U 33. minutu su poveli posle gužve u kaznenom prostoru Partizana, a gol Majdevca izazvao je mnogo nezadovoljstva jer su domaći smatrali da je u začetku akcije fauliran Ovusu. Protesti su naravno bili uzaludni i na semaforu je posle 45 minuta stajalo 0:1.

U nastavku još veća ofanziva crno-belh. Najpre je u igru ušao Zahid umesto Ovusua, a zatim i Nikolić umesto Kastilja. Napad za napadom, šansa za šansom, stativa Baždara, prečka Zahida, ali gola nije bilo.

I onda još jedan sporan momenat oko kog će sigurno biti mnogo polenike i buke. Dubinska lopta ka šesnaestercu gostiju, do nje prvi stiže napdač Partizana Nemanja Nikolić, sklanja je, a golman gostiju naleće na njega. Sudija kaže nema faula i penala, a sa tim se slažu i u VAR sobi.

Do kraja pritsak lidera na tabeli, bez ikakvog rezultata. Lidera bar za naredna dva sata jer 1. mesto u Superligi veoma lako može da zauzme Crvena zvezda koja je počela meč sa Radničkim u NIšu.

BLOG UŽIVO:

Kraj! Poraz Partizana od Napretka.

94. minut - I još jedna neiskorišćena šansa crno-belih. Kalulu nije uspeo da zatrese mrežu gostiju. Posle kornera ponovo traže penal crno-beli zbog mogućeg igranja rukome defanzivca Napretka. Nema najstrože kazne.

Utakmica je produžena za 6 minuta.

88. minut - Crveni karton za Marka Jovanovića sa klupe Partizana.

85. minut - Faul nad Gohom, koji posle centaršuta Natha šutira, lopta ide u korner. Ponovo je Goh u prilic, sa desetak metara prebacuje gol.

80. minut - Partizan pritiska, ali ne pronalazi put do gola. Umesto Antića u igri je mladi Aleksa Janković. Menjanju i gosti. Umesto Bastajić u igri je Jovanović, a umesto Blagojevića Marinković.

76. minut - Nova odlična akcija Partizana, završava je Baždar oštrim udarcem, ali pored gola.

72. minut - Kontra gostiju, ali bez opasnosti po crno-bele. U nastavku akcije faul Markovića na oko 25 metara od gola. Nije bilo problema za Partizanovu odbranu ni sada. Zličić grubo ruši Natha i dobija žuti karton. 

69. minut - Tek sada će biti buke. Nikolić sklanja loptu, Savić ga obara, sudija odmahuje rukom. Proključali su crno-beli i na klupi i na tribinama.U VAR sobi gledaju snika i kažu da je sudija doneo ispravnu odluku. Sudeći po snimku koji se može videti, teško je složiti se sa tim!

68. minut - Golman Napretka dobija žuti karton zbog odugovlačenja. Radio je na krađi vremena od momenta kada je njegova ekipa povela, pa je zasluženo sanksionisan.

66. minut - Sada je već neverovatno da Partizan još nije postigao gol. Savić je ponovo odbranio udarac Baždara.

63. minut - Sada prečka Partizana. Zahid nije imao sreće, sve je uradio kako treba.

59. minut - Sudar glavama Markovića i Ljubomirca, lekari su na terenu. Kapiten Partizana krvari.

57. minut - Partizan će sada igrati strašno ofanzivno. I drugio zadnji vezni je na klupi, Ovusua je zamenio Nemanja Nikolić.

55. minut - Partizan je non-stop pred golom rivala, ali previše komplikuju u završnicama akcija. Stigli su do kornera, a onda je Baždar uspeo da se izbori za prostor i sa 3 metra u padu pogodio stativu!

53. minut - Probio je Kalulu po strani, zavruo loptu pred gol Napretka, ali Goh nije reagovao kako treba i šansa je propala.

51. minut - Umesto Majdevca na terenu je Slobodan Stanojlović,

49. minut - Strelac jedinog gola do sada Andrija Majdevac seo je na teren. Ukazana mu je pomoć, ne deluje kao da može da nastavi utakmicu.

48. minut - Dobar dupli pas Kalulula i Baždara, golman Savić uspeva da interveniše.

Utakmica je nastavljena. Duljaj je napravio prvu promenu. Umesto Kastilja igra Gajas Zahid.

Kraj prvog poluvremena. Gosti uspeli da se odbrane, pa i da šokiraju i povedu. Imaju prednost posle 45 minuta.

45. minut - Za dva minuta je produženo prvo poluvreme.

40. minut - Nova prilika za crno-bele. Šut Stojkovića je zaustavio Savić, Natho vratio loptu, a Baždar pokušao petom da je smesti u mrežu. Nije uspeo, a to je naljutilo Goha koji je možda bio i u boljoj poziciji.

39. minut - Lukavi Natho vara skoro sve u odbrani Napretka, ali Marinković uspeva da izblokira njegov šut i izbraci loptu u korner. Pokušao je Antić nakon toga, ali je Savić uhvatio loptu posle njegovog šuta.

33. minut - GOL! Vodi Naredak! Strelac je Majdevac posle gužve pred golom Partizana. Bune se crno-beli, smatraju da je Ovusu fauliran, ali odluka sudija ostaje na snazi.

31. minut - Loša organizacija u odbrani Partizana, Natho pravi faul gotovo na ivici kaznenog prostora. Marjanović je pogodio živi zid i lopta je završila u korneru.

26. minut - Nova šansa za Napredak, Jovanović brani. Sudije kažu da je Majdevac bio u ofsajdu. Još jednom prete gosti, lopta ide preko gola.

22. minut - Kapiten Napretka Uroš Ljubomirac oštro je startovao na kapitena Partizana Svetozara Markovića, kome je ukazivana pomoć. Vratio se brzo na teren, a Ljuboirac je prošao nekaženjno.

20. minut - Posle malog zatišja Natho sjajno izbacuje Baždara, ali je napadač crno-belih usamljen i ne uspeva da uradi ništa veliko. Probao je Bastajić još jednom na drugoj strani, ali je šutirao pored gola.

14. minut - Prva šansa za Napredak. Šut Bastajića brani Jovanović!

12. minut - Goh pravi razliku i to je više nego očigledno. Sviđa se to i navijačima, pa se čuju aplauzi sa tribina.

10. minut - Tečna akcija crno-belih završena je udarcem iz ugla. Posle Antićevog kornera nije bilo pretnji po gol gostiju.

6. minut - Prva prilika, odnosno tri prilike za Baždara za manje od pola minuta. Sva tri puta defanzivci Napretka su izašli kao pobednici.

1. minut - Odmah sa tribina jasna i uobičajena poruka: Uprava, napolje!

Utakmica je počela!

- Na centru će stajati Nikola Radaković, a pomagaće mu Svetozar Živin i Dragan Peranović.

Ovo su početne postave koje su izabrali treneri Duljaj i Gaćinović.

 

 

Partizan (4-2-3-1): Jovanović - Stojković, Marković, Filipović, Antić - Ovusu, Kastiljo - Goh, Natho, Kalulu - Baždar.

 

 

Napredak (4-3-3): Savić - Vukajlović, Stevanović, Marinković, Jovanović - Marjanović, Ljubomirac, Zličić - Bastajić, Blagojević, Majdevac.

- Partizan je na zanimljiv način najavio duel sa Kruševljanima i "zakazao" sastanak sa navijačima u "pet do pet".

 

 

- Trener crno-belih Igor Duljaj u najavi meča poručio je da ima problema u sastavljanju tima, ali da to ne sme da utiče na opredeljenje njegove ekipe.

- Imamo dosta problema sa igračima kao što su Saldanja, Zahid i pod znakom pitanja je Svetozar Marković. Saldanja neće biti u protokolu, on je jedva izdržao i onoliko koliko je igrao. Zahid vuče neke probleme sa zadnjom ložom, tako da smo tu u problemu. Izuzetno važna utakmica, najvažnija po meni, posebno posle derbija gde su igrači ispražnjeni, međutim, oni su onom utakmicom protiv Zvezde kada smo ostali sa igračem manje koliko im je stalo do kluba, do navijača, tako da verujem da ćemo imati snage uz podršku publike, navijača, da ostvarimo naš cilj. Severina je suspendovan, juče je Kovačević doživeo nezgodnu povredu te će odmoriti nekoliko dana. Ima veliku posekotinu, tako da... Videćemo da li smemo da rizikujemo s njim ili ne, to zavisi od toga da li će doktor dati zeleno svetlo ili ne. Severina neće biti, Saldanja, Svetozar Marković i Zahid. Ali opet, šta je tu je...

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike