Zvezdin debitant u derbiju umalo postao junak: Put lopte do prečke, pa do gol linije je trajao večno!

10.03.2024

00:44

0

Autor: A. Š.

Mladi desni bek Ognjen Mimović, kao i svi u crveno-belom taboru imaće za čime da žali posle 172. večitog derbija

Zvezdin debitant u derbiju umalo postao junak: Put lopte do prečke, pa do gol linije je trajao večno!
Ognjen Mimović - Copyright MM Press

Dugo jedan večiti derbi nije privukao toliko navijača na stadion i dugo jedan okršaj Crvene zvezde i Partizana nije bio tako sadržajan kao 172. duel najvećih beogradskih rivala.

Četiri gola, crveni karton, dve prečke i pregršt propuštenih prilika bez dileme poslednjem u nizu duela crveno i crno-belih stavlja prefiks jednog od najboljih u 21. veku, a njegov deo bio je i debitant u najvećoj utakmici srpskog fudbala Ognjen Mimović.

Mladi desni bek Zvezde mogao je da bude apsolutni heroj u Ljutice Bogdana, ali je u finišu meča posle velike gužve u kaznenom prostoru Partizana pogodio prečku.

- Zadovoljan sam lično mojom partijom. Izostao je pogodak, a ostaje žal za pogođenom prečkom. Iz mog ugla put lopte do prečke, pa do gol linije je trajao večno. Mnogo mi je žao što lopta nije završila u mreži - počeo je Mimović, pa dodao:

- Tužni smo jer nismo osvojili tri boda. Igrali smo veoma dobro, ali nam je u pojedinim momentima nedostajala sreća. Idemo dalje po titulu. Ušao sam za nijansu “slabije” u duel. Pogrešio sam nekoliko dodavanja na početku, ali sam se brzo oslobodio pritiska.

Defanzivac rođen 2004. godine ističe da su ga saigrači savetovali pred duel, kao i da će crveno-beli dati maksimum da na kraju sezone postanu šampioni.

 - Spremam se pred svaku utakmicu identično, ne razmišljam previše da li ću igrati ili ne. Svi saigrači su me savetovali pred meč i pružili veliku podršku. Ima još dosta da se igra do kraja prvenstva, u opticaju je još 40 bodova. Srešćemo se sa večitim rivalom još jednom u plej-ofu, ništa još nije gotovo - rekao je Mimović.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike