Duljaj se zahvalio Grobarima na nikad većoj podršci: Igrači Partizana su pravi heroji!

09.03.2024

20:10

0

Autor: A. Š.

Trener crno-belih prilično miran pred predstavnicima medija posle 172. večitog derbija

Duljaj se zahvalio Grobarima na nikad većoj podršci: Igrači Partizana su pravi heroji!
igor Duljaj i Mateus Saldanja - Copyright MN Press

Partizan je uzeo slađi bod u 172. večitom derbiju. Crno-beli su na Marakani igrali 2:2 protiv Crvene zvezde, a posle meča trener kluba iz Humske Igor Duljaj priznao je da su mu osećanja pomešana s obzirom da je njegov tim na početku drugog poluvremena stigao do vođstva.

- Ja sam i pred utakmicu rekao da ovaj derbi neće rešiti pitanje prvaka. Puno bodova je u opticaju, što se mene tiče ova utakmica je završena. Mogla je da ode u drugom smeru, kako za nas, tako i za Zvezdu – rekao je Duljaj, i dodao:

- Morate imati u vidu da smo mi igrali 20 i nešto minuta sa igračem manje protiv izuzetno jake Zvezde. To je veoma teško učiniti, pogotovo kada igrate ovde. Imali smo kao nikada pre podršku naših navijača, pohvale za njih kao i navijače Zvezde koji su upriličili današnji ambijent.

Pohvalio je mladi strateg Valjka sve aktere najveće utakmice srpskog fudbala.

Najbolji akteri ove utakmice su bili igrači Partizana i Zvezde, kao i navijači sa obe strane. Imali su prilike da vide četiri gola, utakmica nije bila dosadna, bilo je puno šansi na obe strane, posebno u prvom poluvremenu Crvene zvezde – istakao je nekadašnji reprezentativni vezista, otkrivši kadrovske probleme sa kojima se sureo pre meča.

- Imali puno igrača koji su danas izašli na teren bez treninga. Kada se sve sabere i oduzme, nije lako postići dva gola protiv Zvezde. I oni su dali dva gola potpuno zasluženo posle prekida, a mi smo to uradili iz igre. Bilo je izuzetno teško odigrati 15 minuta plus osam u nadoknadi protiv takve Zvezde sa igračem manje. Mogu da kažem da su igrači Partizana za mene bili pravi heroji.

Glavni arbitar meča Pavle Ilić izvesno je da će biti pod lupom javnosti, pogotovo posle odluke da Severini pokaže drugi žuti karton sredinom drugog poluvremena.

- Znate moj stav, ne želim da komentarišem suđenje. To sam do prvog dana kada sam preuzeo Partizan rekao da neću raditi. Onaj ko vidi, vidi sve, nema potrebe da bilo šta ja komentarišem.

Prokomentarisao je strateg Partizana odluku da odmah posle vodećeg gola Kalulua zameni asitenta Zahida.

- Imali smo problem za Zahidom koji se žalio na zadnju ložu. Ima taj problem poslednjih sedam dana, morao sam da pojačam sredinu i da ostavim igrače koji igraju u napadu da imaju više prostora za kontre. Morate da imate u vidu da imamo izuzetno brza krila, imali smo i Saldanju dok je bio na terenu. Par igrača je sa samo nekoliko treninga odigralo ovu utakmicu i iz tog razloga sam morao da ih menjam, jer se videlo da su počeli da padaju u drugom poluvremenu.

Imao je Duljaj u drugih 45 minuta derbija i određeni verbalni duel sa nekim na atletskoj stazi najvećeg srpskog stadiona.

- Nije niko sa klupe Zvezde. To su kolege… To je bio neki gospodin, da li spiker… Niko sa klupe Zvezde nije bilo šta ružno rekao, naprotiv, pozdravili smo se na kraju utakmice, čestitali jedni drugima na dobroj utakmici i svi smo došli do zaključka da je derbi bio dobar i da je publika imala šta da vidi.

Upitali su novinari Duljaja i za odluku da ništa ne menja u sastavu na poluvremenu, kao i za partiju Aranđela Stojkovića.

- Uvek je teško odmah na poluvremenu praviti izmene, samo ako su neophodne. Da nismo postigli gol verovatno bi ih bilo, ali ovako sam pustio da se igra – rekao je strateg Valjka, uz osvrt na izdanje iskusnog desnog beka.

- Kako u životu, tako i u fudbalu postoje usponi i padovi. Ja verujem u svakog igrača Partizana koji se trenutno nalazi tu. Na osnovu jedne ili dve utakmice teško je reći da li je u padu forme. On ima moje poverenje, ne samo on nego i ostali igrači. Imao je sreću da je imao Kalulua na njegovoj strani, koji mu je puno pomagao. Znali smo da su opasni po levom boku, ali nismo to najbolje zatvarali i to se osetilo u prvom poluvremenu – rekao je Igor Duljaj.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike