Poslednji zagrljaj Klopa i Gvardiole u Premijer ligi, igraju derbi koji (verovatno) odlučuje o tituli!

10.03.2024

07:03

0

Autor: P.K.

Liverpul čeka Siti u trenutno najvećoj utakmici engleskog fudbala

Poslednji zagrljaj Klopa i Gvardiole u Premijer ligi, igraju derbi koji (verovatno) odlučuje o tituli!
Klop i Gvardiola - Copyright Profimedia

Poslednji put u Premijer ligi, danas ćemo gledati srdačni zagrljaj Jirgena Klopa i Pepa Gvardiole.

Najveći engleski klub Liverpul bije ljutu bitku sa Mančester sitijem, najuspešnijim klubom sveta poslednjih godina, za titulu Premijer lige. Deli ih samo bod, mada ih Arsenal posle pobede nad Brentfordom gleda sa vrha.

Naravno, moguće je da će oni još jednom u Engleskoj igrati jedan protiv drugog – ako se sretnu u finalu FA Kupa, ali pošto Klop odlazi na kraju sezone, ovo je poslednji put u prvenstvu. Ulog je najveći – Premijer liga.

Zahvaljujući najkasnijem pobedonosnom golu u istoriji lige (od trenutka kada su dostupni podaci), Redsi imaju bod više. To je bilo u prošlom kolu, kada je Darvin Nunjez u 99. minutu dao pobedonosni gol protiv Notingem Foresta.

Gvardiolin tim ušao je u mart sa dva uzastopna mega-duela u Premijer ligi. Prošle subote šokirani su projektilom Markusa Rašforda protiv Mančester junajteda, ali su Foden (dva gola) i Haland (posle jednog od najvećih promašaja u istoriji) ipak preokrenuli rezultat i ostvarili očekivanu pobedu.

Liverpul ima još 90 minuta do prolaska dalje u Ligi šampiona, Siti je već u četvrtfinalu, tako da su gosti čvrsto na putu odbrane triplete.

Šesnaest od poslednjih 17 utakmica Sitija u svim nadmetanjima završeno je pobedom, uključujući svih pet odigranih u martu. Ova serija je počela nakon decembarskog poraza od Aston Vile 1:0, a potom je usledilo neverovatnih 10 pobeda u gostima za branioce titule.

Remi 1:1 na Etihadu ranije ove sezone produžio je seriju bez poraza Sitija protiv Liverpula na tri utakmice, ali Redsi su izgubili samo jednom od poslednjih 20 domaćih ligaških mečeva protiv Građana. Taj poraz od 4-1 bio je u februaru 2021. na praznom stadionu, bez čuvene atmosfere Enfilda.

Povratkom Mohameda Salaha na teren protiv Sparte posle povrede, očekuje se povratak u prvi tim.

Ipak, Liverpulu i dalje fali osam igrača, a ni Siti iz okršaja sa Kopenhagenom nije izašao neokrnjen, jer je Mateus Nunjes iščašio prst.

Enfild i fudbalski svet željno čekaju veliki derbi, poslednji susret Klopa i Gvardiole u Premijer ligi. Meč je na programu TV Arena sport, kao i na Arena Cloud platformi.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike