Legenda Mančestera se otvorila: Generacija Z je posebno razočarenje, nemaju ambicija, plaše se svega

06.03.2024

16:37

0

Autor: P.K.

Konačno javno progovorio o vremenu na klupi Junajteda

Legenda Mančestera se otvorila: Generacija Z je posebno razočarenje, nemaju ambicija, plaše se svega
Ole Gunar Solskjer - Copyright Printscreen/YouTube/The Overlap

Ole Gunar Solskjer konačno je otvorio dušu o periodu na čelu Mančester junajteda i otkrio mnogo šokantnih detalja. Jedan od njih je i kritika mladih igrača, za koje tvrdi da su odbijali kapitensku traku.

Solskjer je bio kluba u kome se proslavio kao igrač od decembra 2018. do novembra 2021, nakon što je prvobitno potpisao kao privremeni menadžer. On je "crvene đavole" vodio u 168 utakmica u svim takmičenjima.

Norvežanin je u početku bio popularan među navijačima i uneo je novi optimizam u klub koji je počeo da stagnira pod Žozeom Murinjom, pre nego što je izgubio posao nakon niza loših rezultata.

Njegov tim Junajteda nikada nije osvojio nijedan trofej. Još uvek bez trenerskog angažmana nakon perioda na Old Trafordu, Solskjer se pojavio u najnovijoj epizodi Stick to Football, zajedno sa Gerijem Nevilom i njegovim redovnim ko-voditeljima.

Dok je pričao o svom vremenu u tehničkom prostoru Junajteda, otkrio je da bi igrači odbijali šansu da budu kapiteni tima na dan utakmica - nešto što bi većina smatrala privilegijom.

- Niko nije rekao "ne" da bude kapiten kluba, bilo je to samo za određene utakmice. Da li su rekli, "Ne želim da budem kapiten za ovu utakmicu." Da, ali nisu hteli to lično da mi kažu, već su druge osobe dolazile kod mene i govorile to. Bilo je to veliko razočarenje. To je drugačija generacija, to je Gen Z. To je sitničavo i pokazuje nedostatak ambicije.

Ali, to nije bila jedina stvar koju bi igrači odbijali. Solskjer je takođe tvrdio da su mnogi u timu bili nevoljni da obavljaju intervjue posle meča sa medijima. Bilo je nekih na koje je osećao da može da se osloni, uključujući tadašnjeg kapitena Harija Megvajera i trenutnog nosioca trake Bruna Fernandeša, ali su neki igrači "brinuli o pitanjima". Norvežanin je dodao da je osećao da kritike komentatora i medija imaju štetan uticaj na mentalno zdravlje svojih igrača.

- Mnogi igrači su rekli "ne" za obavljanje intervjua,  pred utakmicu, standardna tri pitanja -otkrio je, pa nastavio:

- Imali ste one na koje se uvek može osloniti, Bruno [Fernandeš] je uvek to radio, Hari [Megvajer] je uvek to radio, Viktor [Lindelof] je to radio, David [De Hea] je to radio, Luk Šo je to radio. Ostali su brinuli o pitanjima, pa su radije izbegavali to. Plašiš se cele reakcije možda, ali takođe razumeš neke od mentalnih zdravstvenih problema igrača. Da li kritike komentatora i medija utiču na igrače? Definitivno, 100 posto. Kritikuješ igrače ili taktike timova, ali kada to pređe granicu, jer ima toliko mnogo onih  koji gledaju i slušaju i koriste društvene mreže, to ima uticaj. Ako oni to ne čitaju, prijatelji, menadžeri, agenti hoće. Kada postane lično, o karakteru, oni slušaju i razmišljaju o tome i više nego što mislite.

Solskjer je takođe priznao da njegova odluka da potpiše Ronalda na kraju nije uspela, ali je branio potez. Portugalac je napravio neočekivani i trijumfalni povratak na Old Traford tokom leta 2021, ali nakon obećavajućeg početka postalo je očigledno da Ronaldo ne odgovara njegovim taktičkim planovima.

- To nije uspelo za mene, nije uspelo ni za Kristijana, ali bila je to prava odluka u tom trenutku.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike