Top 5 TV prenosa ovog vikenda: Zvezda i Partizan, Liverpul i Siti, ispratite derbije koji mogu da reše borbu za titulu

08.03.2024

09:39

0

Autor: 24sedam

Preporučujemo vam i dva meča Serije A, kao i duel crveno-belih u AdmiralBet ABA ligi

Top 5 TV prenosa ovog vikenda: Zvezda i Partizan, Liverpul i Siti, ispratite derbije koji mogu da reše borbu za titulu
Copyright MN Press/Tanjug/AP Photo/Wason Wanichakorn/AP Photo/Rui Viera

Više je nego jasno da će ovaj vikend biti u znaku 172. "večitog derbija". U subotu će na stadionu "Rajko Mitić" snage odmeriti branilac titule, Crvena zvezda i vodeći tim na tabeli, Partizan. Iako najvažnija, ova utakmica neće biti jedina koju ćemo vam preporučiti u najavi sportskih dešavanja za subotu i nedelju.

Ali pošto idemo redom, utakmica na "Rajku Mitiću" počeće u 17 časova, ali će specijalni program na Premiumu 1 TV Arena sport početi već u 15.30, a sve ćete moći da pratite i uz pomoć Arena Cloud-a. Šampionska trka je veoma neizvesna, a crno-beli Igora Duljaja, koji su slavili zimus sa 2:1, sada imaju bod više.

24sedam
 

Ostaje da se vidi da li će posle meča 24. kola Superligi poredak na tabeli ostati isti, ili će doći do promene. Na primer krajem kalendarske godine, Partizan je zahvaljujući pomenutom trijumfu preuzeo tron. Tako da je moguće da to sada uradi i tim povratnika Vladana Milojevića. Ali je moguće i da klub iz Humske uveća prednost na plus četiri.

Ko se ipak odluči za italijanski fudbal, u 18 časova (TV Arena sport 2)  ga očekuje duel Serije A. Biće to utakmica Bolonje, tima koji ima velike šanse za plasman u Ligu šampiona, kao i (skoro sigurnog) prvaka, Intera. I jedan i drugi tim ulaze u okršaj sa pobedničkim nizom, s tim da je Interov nešto duži. Ali je i Bolonjin za poštovanje, pošto su u poslednjih šest mečeva upisali isto toliko trijumfa.

I dok će se u Srbiji u subotu igrati meč koji bi mogao da odredi šampiona, takav okršaj u Premijer ligi planiran je za nedelju. U 16.45 (Premium 1) na "Enfildu", Liverpul će dočekati Mančester siti. Trenutno, domaćin je lider sa bodom više od branioca trona, dok situaciju prati Arsenal koji ima 61 bod. "Redsi" Jirgena Klopa koji već imaju jedan trofej imaju 63, a "građani" Pepa Gvardiole 62.

Inače, oba tima su imala obaveza u UEFA takmičenjima, kako u Ligi šampiona, tako i u Ligi Evrope. Siti je u četvrtfinalu elitnog takmičenja, dok je Liverpul u prvom meču osmine finala drugog po kvalitetu takmičenja deklasirao Spartu sa 5:1.

Pošto se Juventus odrekao Evrope, mogao je da se posveti Seriji A. Tako da će "bjankoneri" Dušana Vlahovića i Filipa Kostića u nedelju od 18 (Premium 2) časova dočekati Atalantu. Juve trenutno vodi vicešampionsku borbu sa trećeplasiranim Milanom, dok "boginja" i dalje želi u neko od UEFA takmičenja. Ostaje da se vidi u koje će izboriti plasman, pošto ni Liga šampiona nije nedostižan cilj.

I za kraj dana i ovog pregleda, preporučujemo jedan meč AdmiralBet ABA lige. Posle utakmice Evrolige i poraza od Monaka, Crvenu zvezdu čeka i okršaj sa Krkom. S obzirom na domaći teren i položaj na tabeli i učinak, ekipa Janisa Sferopulosa je apsolutni favorit. Ima skor 18-3, dok je slovenački tim pretposlednji sa 4-17.

Ovaj dueč će početi u 19.00 na Premiumu 1.

Top 5 TV prenosa ovog vikenda:

Subota (17.00) Crvena zvezda - Partizan (TV Arena sport - Premium 1)

Subota (18.00) Bolonja - Inter (TV Arena sport 2)

Nedelja (16.45) Liverpul - Mančester siti (TV Arena sport - Premium 1)

Nedelja (18.00) Juventus - Atalanta (TV Arena sport - Premium 2)

Nedelja (19.00) Crvena zvezda - Krka (TV Arena sport - Premium 1)

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike