Najčudniji prelazni rok u istoriji! Englezi jedva potrošili 100 miliona evra, ali ono što su zaradili... E to je za priču!

02.02.2024

15:27

0

Autor: G. F.

Ne pamti se ovakav slučaj kada je reč o Premijer ligi i klubovima koji igraju u eliti na Ostrvu

Najčudniji prelazni rok u istoriji! Englezi jedva potrošili 100 miliona evra, ali ono što su zaradili... E to je za priču!
Nikad tiši prelazni rok - Copyright Profimedia

Nikada tiša fudbalska pijaca u januaru. Nije bilo onih uobičajenih "bombi", a nije bilo ni preterane kupovina.

Ovo se posebno odnosi na Premijer ligu koja je bila više nego štedljiva u odnosu na godine koje su iza nas. Ako se vratimo samo godinu dana unazad videćemo da su potrošili 850 miliona evra(!), a danas je jedva prebačeno 100 miliona!

Ali ni to nije podatak koji izaziva najveću nevericu! Fudbalski klubovi u Premijer ligi su u ovom prelaznom roku, računajući samo igrače koji su nastupali za njih, a ne one koji su bili na pozajmicama, pa otkupljeni, zaradili tačno 0 (i slovima nula) evra! Ni jedna jedina prodaja nije zabeležena!

 

 

Prema analizi mozzarsporta, kada se priča proširi van Ostrva, najveći transfer je obavila Barselona. Plaćeno je 40 miliona evra za Vitora Rokea, ali treba znati da je i ta kupovina završena još u letnjem prelaznom roku.

Najskuplji "pravi zimski transfer" je Saša Boe koji je iz Galatasaraja prešao u Bajern za 30 miliona evra. Koliko je on poznat svetskoj javnosti - toliko je i prelazni rok bio spektakularan. Dakle, gotovo da se ništa nije desilo.

Radu Dragušin, Eljif Elmas, Renan Lodi, Adam Vorton, Lukas Beraldo, Gabrijel Moskardo, Artur Vermeren, Markos Leonardo, to su uz ranije pomenuti dvojac fudbaleri koji čine 10 najskupljih u januarskom prelaznom roku.

Ali da se, za kraj, još jednom vratimo na Premijer ligu. Pored "nule" koju smo opisali za one pozajmljene igrače inkasirali su malo više od 20 miliona evra, Uporedićemo to sa Superligom Srbije čiji su klubovi zaradili 24 miliona i 75 iljada evra u januaru.

Da li su se novci čuvali za leto, ne može se sa sigurnošću tvrditi, ali se može pretpostaviti da nas za šest meseci čeka prava "ludnica" na fudbalskoj pijaci.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike