Mijatović (ne) ostaje u Zvezdi! Direktor otkrio šta se sve dešava u prelaznom roku, između ostalog i sa Kabićem (VIDEO)

01.02.2024

12:33

0

Autor: D. N.

Za Mrkelu je bilo mnogo pitanja, ostaje da se vidi da li će se navijačima svideti odgovori

Mijatović (ne) ostaje u Zvezdi! Direktor otkrio šta se sve dešava u prelaznom roku, između ostalog i sa Kabićem (VIDEO)
Mitar Mrkela i Zvezdan Terzić - Copyright MN Press

Fudbaleri Crvene zvezde privode kraju pripreme na Kipru, a "tačka" će biti stavljena utakmicom sa Botevim iz Bugarske (16.00, TV Arena sport). Onda sledi povratak u Beograd i poslednja faza priprema za nastavak sezone u Superligi, 10. februara, protiv Voždovca.

Uz test mečeve veoma važna tema u taboru prvaka Srbije je i prelazni rok. Upravo o tome je pričao i Mitar Mrkela, sportski direktor crveno-belih.

MN Press
 

Za početak objasnio je kakav je status Jovana Mijatovića, za koga je zainteresovan Njujork siti.

- Imamo ponudu za Mijatovića. Situacija je takva da može i da ode, a može i da ostane u Crvenoj zvezdi.

Rekao bih još jednu stvar. Nemamo mi deficit sa napadačima, u ovom trenutku imamo Šerifa Ndiajea, Žan Filip Krasoa, koji igra i tu poziciju, a i neke druge, a mogu da vam kažem da smo završili transfer Uroša Sremčevića. Još jednog igrača rođenog 2006. godine, on će u petak odraditi medicinske testove i fizičke spreme u Zavodu za sport i potpisati ugovor sa Crvenom zvezdom - kazao je Mrkela za TV Arena sport.

Pominje se i odlazak Uroša Kabića u američki Šarlot, da li postoji konkretna ponuda?

- Pažljivo procenjujemo situaciju sa svakim igračem. Pogotovo sa mlađima. Znate, kad igrač izlazi iz omladinaca potreban je jedan period adaptacije sa seniorima. Mi se trudimo da svim mladim igračima obezbedimo da taj period bude što kraći i da ih što pre imamo spremne za prvi tim.

Kabić je došao prošlog leta na kraju prelaznog roka. Radi se o veoma talentovanom igraču. Mi na pozicijama na kojima Kabić igra imamo mnogo igrača koji u ovom momentu imaju ozbiljan učinak. Kad igrate u Zvezdi na poziciji napadača radi se o tome da morate da imate ozbiljan učinak. Kabić nije u ovom trenutku na prvom mestu i videćemo šta je za njega najbolje. Pozajmica ili dvojna registracija. O tom - potom. Moguća je i prodaja, ali samo ako dođe neka dobra ponuda. Imamo kapital u mladim igračima.

FK Crvena zvezda
 

Da li postoji i mogućnost da se proda još neki mladi fudbaler?

- To ne mogu da vam kažem. Desio se Kosta Nedeljković, produkt naše Omladinske škole u koju se dosta ulaže. Prodali smo ga ozbiljnom klubu kao što je Aton Vila. Postoji veliko interesovanje za Mijatovića. To su dvojica igrača koja su se nametnula u posledjih šest meseci. Dolaze nam i novi mladi igrači. Na pripremama smo imali i bonus igrače - trojicu 2002. godine, trojicu 2003. godište, trojicu 2007. godište.

Svi su oni Zvezdini kapitalci i svi oni u nekom narednom periodu mogu da budu ti od kojih će Crvena zvezda zaraditi veliki novac u budućnsoti. Ali, da se fokusiramo na to da oni nešto treba da učine za Crvenu zvezdu u periodu pre prodaje. Oni su na dobrom putu da izbore mesto i da postanu standardni prvotimci. Da prvo u Crvenoj zvezdi pokažu svoj kvalitet - dodao je Mrkela, a zatim nastavio i o starosedeocima, koji su neko vreme bili van stroja.

- Rodić, Katai i Ivanić izlaze iz povreda. Ivanić i Rodić su u trenažnom procesu. Ivanić od nedelje ulazi u pun trenažni proces. Katai je u Beogradu, opravlja se od povrede leđa i očekuje od ponedeljka da i on bude sa igračima na treningu.

Računa se na svakog igrača koji je na paltom spisku Crvene zvezde. Degenek je imao nesreću da je počeo pripreme ovde, da je doživeo povredu tetive i da je morao da odsustvuje tokom čitavih priprema. On je sada dobro, vratio se sa lečenja i nadam se da će se od sledeće nedelje staviti treneru na raspolaganju - rekao je sportski direktor crveno-belih.

FK Crvena zvezda
 

Bilo je mnogo kritika i na račun Ndiajea.

- Kvalitetan je igrač, došao je na kraju prelaznog roka sa velikim očekivanjima. Imao je i dobrih partija i one koje su bile dosta loše. U ovom trenutku izgleda mnogo fizički spreniji i polako ulazi u onu formu koja se od njega i očekuje. Videli ste da i u utakmicama gde nije postizao golove pružao dosta, imao je asistencije. Na poslednjoj utakmici je postigaop fantastičan gol. Ulazi u dobru formu, po svemu viđenom, a mislim da je i on ušao u jedan zahtev koji je nametnuo Milojević. Taj zahtev i njemu odgovara i mislim da ćemo u narednih šest meseci imati jednog novog, boljeg Šerifa - smatra Mrkela.

I za kraj razgovora, pričalo se i o planovima do kraja sezone.

- Nikad nismo bežali od najviših ciljeva. Uvek smo sami sebi u našem klubu postavljali visoke ciljeve. Želimo šampionsku titulu, da ponovo osvojimo Kup. Poslednje tri godine smo osvajali duplu krunu, želimo to da ponovimo. Svaka utakmica, pobeda i osvajanje titule.

Mi smo se mnogo promenili u poslednjem prelaznom roku. Doveli smo 12 igrača, pripremajući se za neku budućnost koja nam dolazi. Imali smo velikih uspeha u poslednjih sedam godina, bili smo šampioni, igrali smo evropska takmičenja, ali je procena bila da nam je potrebno i podmlađivanje ekipe i da je ubrzamo, da je modernizujemo. Minula polusezona, iako je za nas bila rezultatski neuspešna, jer smo postavili najviše ciljeve i u Ligi šampiona i u Superligi, pokazali smo dosta toga dobrog.

Promovisali smo mnogo mladih igrača, pokazali da možemo da budemo konkurentniji u Ligi šampiona nego što smo bili ranijih godina. Kada smo vršili analize Lige šampiona svi parametri su bolji: broj primljenih golova, broj datih golova, posed lopte, broj upućenih šuteva ka golu i onih ka našem golu. Sve je to bolje nego ranijih sezona. Siguran sam da smo na dobrom putu i da će sve ono što smo odradili u prošlom prelaznom roku i ono što ćemo odraditi u ovom, imati ogroman pozitivan uticaj na budućnost ove ekipe. I na buduće rezultate - zaključio je Mrkela.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike