Kralj Artur se vratio! Vidal sleteo, pa na konju, sa mačem u ruci, napravio krug! (VIDEO)

02.02.2024

09:23

0

Autor: A. S.

Ovo ne menjaju ni trofeji, a ni milioni

Kralj Artur se vratio! Vidal sleteo, pa na konju, sa mačem u ruci, napravio krug! (VIDEO)
Arturo Vidal se vratio u Kolo kolo - Copyright Tanjug/AP Photo/Esteban Felix

Nakon više od deceniju i po, Arturo Vidal je rešio da napusti Evropu i vrati se u domovinu. Zvala ga je Boka, i kolumbijska Amerika de Kali je želela iskusnog vezistu, ali je krenuo putem srca, tamo gde je dom.

Arturo Vidal je rešio da se vrati tamo odakle je i krenuo - u Kolo-Kolo. A povratak, istorijski, u kraljevskom odelu, sa mačem u ruci i krunom na glavi! Legendarne scene!

 

 

Sigurno da je Čileanac mogao i u poznatiji klub, verovatno da je bilo i finansijski "jače" ponude, ali ono što ima u domovini, to što je doživeo na povratku, neće biti tako lako zaboravljeno.

 

Poput Lepe Brene

Stigao je Vidal helikopterom, kao Lepa Brena na stadion "Vasil Levski" 1989. pred koncert u Sofiji. O tom potezu jedne od najpoznatijih pevačica u regionu i dan-danas se govori.

Na desetine hiljada navijača upriličilo mu je doček za pamćenje na Monumentalu, i to samo desetak dana nakon što je preuzeo dres. Kralj Artur, kako je poznat u domovini, na stadion je stigao helikopterom, ali tu je spektakl tek krenuo.

 

 

 

Vidal je izašao iz helikoptera u kraljevskoj odori, sa mačem u ruci i krunom na glavi, a potom se popeo na konja i na njemu napravio krug oko stadiona. Pozdravio je navijače, pa im se vidno emotivan obratio.

 

 

- Bilo je veoma emotivno sići i videti ovakav stadion. Spektakularno. Sada se na terenu osećam još opuštenije. Hvala vam svim srcem na tolikoj ljubavi. Nadam se da ću uspeti da uzvratim na svakoj utakmici koju budem igrao. Nadam se da će stadion biti ispunjen tokom cele godine kao danas i da možemo da podignemo drugi trofej Kopa Libertadoresa, zašto da ne? - rekao je Čileanac.

Valjda je sada bar malo jasnije da nešto ne kupuje novac, za titule se igra, ali poštovanje i ljubav vrede više od milionskih ugovora, trofeja Bundeslige, Skudeta, La Lige. Status legende i Kralja neće nadomestiti ništa od navedenog, a to mu Kolo-Kolo pruža - sigurnost, ljubav i dom.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike