FSS uručio "Zlatne lopte" najboljima: Piksi obećao prave "orlove" na EURO u Nemačkoj! (GALERIJA)

29.12.2023

13:00

0

Autor: D. P.

Selektor dao obećanje navijačima

FSS uručio "Zlatne lopte" najboljima: Piksi obećao prave "orlove" na EURO u Nemačkoj! (GALERIJA)
Copyright MN Press

Fudbalski savez Srbije danas je u Beogradu održao tradicionalnu svećanost dodele Zlatne lopte najboljima u 2023. godini.

Dobitnici Zlatne lopte za 2023. godinu su Violeta Slović kao najbolja fudbalerka, Aleksandar Mitrović  - najbolji fudbaler i Dragan Stojković Piksi kao najbolji trener Srbije.

Violeta Slović (Spartak), najbolja fudbalerka Srbije dobila je Zlatnu loptu iz ruku sportskog direktora FSS Miroslava Tanjge.

- Uspeh je kada radite ono što volite. Sreću čine ljudi, danas ne bih bila po drugi put najbolja fudbalerka Srbije da nisam imala prave ljude oko sebe. Hvala mom Spartaku, mojim roditeljima koji su mi dali snagu da izdržim. Veliko hvala FSS, čestitam mom kolegi Aleksandru Mitroviću i selektoru Draganu Stojkoviću Piksiju i želim da nas obradujete ove godine - rekla je Violeta Slović.

Najbolji fudbaler Srbije Aleksandar Mitrović nije se pojavio na svečanosti zbog obaveza prema klubu Al Hilal u Saudijskoj Arabiji, koji danas igraju protiv Al Fejhe. U njegovom odsustvu nagradu je primio otac Ivica.

- Na moju žalost nisam u mogućnosti da budem tu sa vama, zahvaljujem se svima koji su glasali, ovo je treći puta da sam izabran za igrača godine. Zahvaljujem se svim ljudima oko mene, svim ljudima u savezu... Ovo je bila jedna jako uspešna godina za igrače i klubove, plasirali smo se posle 23 godine na EURO. Individualno, ovo je bila isto tako uspešna godina za mene. Lepo je kada vas cene tamo gde igrate i postižete golove, ali ništa nije tako veliko kao kada te cene kod kuće. Želim vam svima dobro zdravlje, a sve ostalo će doći samo od sebe - rekao je Mitrović u video poruci.

Najbolji trener Srbije je selektor Dragan Stojković Piksi. Njemu je trofej uručio predsednik Stručnog saveta FSS Stanislav Karasi.

- Velika mi je čast da se mogu obratim u ulozi lauretata. U šali kažem da je dobro dok mi daju, samo da mi se ništa ne traži. Ovo mi čini obavezu da se trudim da radim što bolje za našu reprezentaciju i nemojte sumnjati da će tako biti. U martu smo pričali o tome šta nam je cilj. Cilj svih ciljeva bio je plasman na EURO na kome dugo nismo bili. Obećali smo i uradili smo. Jednom sam rekao da je to istorijski rezultat i to je iz dva razloga istorijski, jer postoji ta velika vremenska distanca između dva EP na kojima smo učestvovali i druga stvar je što dolazimo po prvi put pod svojim imenom Srbija. Zahvaljujem se svima, posebno rukovodstvu FSS od koje dobijam vetar u leđa, mojoj porodici, stručnom štabu i svim onim ljudima koji su brinuli o zdravlju igračima. Na kraju, hvala i fudbalskoj Srbiji, narodu koji podržava svoju reprezentaciju. Čestitao bih i laureatima. Violeta, svaka čast, nastavi dalje tako. "Aleksandru Velikom", on već sve zna šta ja mislim! U Nemačkoj ćemo dati sve od sebe, verujem da će rezultat toga doći na kraju! Srećni vam praznici, ostanite živi i zdravi, čekamo vašu podršku u Nemačkoj - rekao je Piksi.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike