24SEDAM RUMA FSS u poseti Fudbalskom klubu "Napredak" Žarkovac

29.11.2023

19:45

0

Autor: 24sedam

Predsednik Opštinskog fudbalskog saveza Ruma Siniša Sremac se zahvalio FSS-u na donaciji

24SEDAM RUMA FSS u poseti Fudbalskom klubu "Napredak" Žarkovac
Copyright Opština Ruma

Fudbalski savez Srbije nastavlja svoju kampanju obilaska fudbalskih klubova širom naše zemlje. Ideja FSS-a je da u direktnoj komunikaciji sa klubovima vidi u kakvom su stanju, kakve ih dileme muče, šta moze FSS da učini za njih, a da jednim gestom donacije sportske opreme lokalnim klubovima pokaze da su podjednako vazni svi članovi fudbalske organizacije.

"Svaki klub i u najnižem rangu takmičenja i oni koji su profesionalni su podjednako važni, svi su deo velike fudbalske porodice", ocenio je Dejan Santrač, predsednik sudijske komisije Fudbalskog saveza Srbije, koji je danas posetio Žarkovac i u ime saveza predstavnicima FK "Napredak" uručio na poklon sportsku opremu.

"Klub u Žarkovcu ima dobru tradiciju, bogatu, ali nažalost ima i problema, zbog kojih je upitna takmičarska sezona. U razgovoru sa ljudima čujemo da su se reorganizovali i da će naći načina da se bolje snađu na proleće. Imaće podršku lokalne samouprave isto tako i FSS-a u budućnosti, jer je vazno da se klubovi ne gase. Fudbalski klubovi moraju biti mesta okupljanja, da deca i ljudi imaju prostora negde na otvorenom da se bave sportom i rekreacijom. Posebno je vazno da mladi provode više vremena na otvorenom, bilo da igraju ili gledaju fudbal", kazao je Santrač.

Opština Ruma
 

Predsednik Opštinskog fudbalskog saveza Ruma Siniša Sremac se zahvalio FSS-u na donaciji.

"Sportska oprema je potrošna roba, zato je ovakva donacija uvek dobrodošla. Lokalnim sredinama znači podrška Saveza, verujem da će FK "Napredak" prevazići krizu i da ćemo kroz zajedničku saradnju podići fudbal na jedan viši nivo", rekao je Sremac.

Santrač je posetu iskoristio i da sa načelnikom Opštinske uprave Dušanom Ljubišićem i predstavnicima rumskog Sportskog saveza i Opštinskog fudbalskog saveza razgovara o budućoj saradnji sa krovnom srpskom fudbalskom organizacijom.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Ruma koja je dodelila sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike